BASINDA TDVS

"ALGI OLUŞTURULUYOR"

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hilmi Şanlı ve Arif Gürsoy, Trabzon, Rize ve Artvin il ve ilçelerinde gerçekleştirdikleri ziyaretlerde sendika üyeleriyle bir araya geldi.

Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilciliği'nde düzenlenen basın açıklamasında Şanlı ve Gürsoy, Diyanet'in siyasi düşüncelerden, ideolojilerden ve günlük tartışmalardan bağımsız olarak anayasal bir kurum olduğunu belirttiler.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hilmi Şanlı ve Arif Gürsoy, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde sendika üyeleriyle bir dizi ziyaret gerçekleştirerek talep, beklenti ve problemleri dinledi. Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilciliği'nde düzenlenen basın açıklamasında Şanlı ve Gürsoy, Diyanet'in siyasi düşüncelerden, ideolojilerden ve günlük tartışmalardan bağımsız olarak anayasal bir kurum olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Başkanlığımız, devletimizin bekası, milletimizin huzuru ve insanımızın selameti için toplumun bütün kesimlerini kucaklayıcı bir anlayışla hizmet üretmeye devam etmektedir. Ancak, bu hizmetlere karşın bazı kesimlerin kurumumuza ve mensuplarına yönelik olumsuz algı oluşturmak için çaba sarf ettiklerine tanık oluyoruz. Bu, bugüne ait bir durum da değildir. Ne yazık ki son asır boyunca medyada en fazla gündeme gelen konulardan biri din ve diyanet ile ilgili konulardır. Maalesef bu, çoğu zaman düzensiz, gelişigüzel, yalan-yanlış bilgilerle ve sığ bir ideolojik düzlemde gerçekleşmektedir."

Şanlı ve Gürsoy, doğru olmayan bilgilerin gençlerin bilincinde onarılmaz yaralar açtığını, din, değer ve medeniyet algısını tahrip ettiğini belirterek, bu durumun sadece hedeflenen kurumu değil, belki de milyonları etkilediğini vurguladılar. Algı oluşturmanın doğru bilgi yerine yanlış bilgilerle gençlerin ön yargılarını oluşturduğunu ifade ettiler ve bu durumun önüne geçilmesi için medyaya ve kamuoyuna çağrıda bulundular.

TAKA GAZETESİ / 23.12.2023


Ekleyen: "ALGI OLUŞTURULUYOR"