HABER DETAYLARI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yılı nedeniyle yazılı açıklamada bulundu:

Tarihimiz, eşsiz hatıralarını içerisinde barındırır ve önemli dönüm noktaları bulunmaktadır. 23 Nisan 1920 tarihi de böyle özel bir dönüm noktası olmuştur.

23 Nisan 1920 tarihi, Türk Milletinin varlığının devamının sağlanması açısından ayrı bir değere sahiptir. Milletimiz, karşı karşıya kaldığı en zor şartlardan iman, inanç ve azmiyle birlikte çıkmayı başarmıştır. Bütün dünyaya, hür yaşama anlayışından asla ve asla vaz geçmeyeceğini gür bir sesle haykırmıştır.

Ankara Ulus’ta bulunan Hacı Bayram Camiinden tekbirlerle, salavatlarla ve dualarla, 104 yıl önce emperyalist işgale karşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde muhteşem mücadelesini duyurmuştur. Bu kutlu mücadelenin sonucunda, milletimizin meclisi Gazi Meclis unvanını almıştır.

Türk Milletini Anadolu topraklarından çıkarmak isteyen yedi düvele karşı, şanlı ordumuzun eşsiz mücadelesi, dünya durdukça şerefle anılacaktır.

23 Nisan aynı zamanda, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilmiş bayram günüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından sadece Türk çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına bayram olarak hediye edilmiştir.

Ülkemizin yarınlara güçlü bir şekilde gitmesi, milletimizin huzur ve birlik içerisinde olması, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın başarısıyla olacaktır.

Bugünün çocukları yarınlarımızdır, geleceğimizdir, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır. Bunun içindir ki, çocuklarımızı ruhen ve bedenen sağlıklı yetiştirmek en önemli görevlerimizdendir.

Ahlaklı, bilgili, günün şartlarına göre eğitimli, geçmişini iyi bilen, yarınlarla ilgili hedefleri olan çocuklarımızın yetişmesine, milletçe katkı sunmamız gereklidir. Ailelerimizin yanı sıra, Devletimizi yönetenlerin de en önemli görevlerinin arasında çocuklarımızın geleceğe hazırlanması gelmektedir.

23 Nisan vesilesiyle, çocuklukları ellerinden alınan, katledilen, vahşet uygulanan Gazze, Doğu Türkistan ve zulüm altındaki bütün çocukların hür ve emin bir şekilde yaşamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Gazi Meclisimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılını, geleceğimizin teminatı göz aydınlığımız olan çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı ve Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, başta ülkemizin çocuklarına, Doğu Türkistan’dan Gazze’ye kadar bütün dünyadaki çocukların, sağlıklı, huzurlu bir şekilde çocukluklarının yaşaması dileğiyle kutlu olsun.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder