BASINDA TDVS

KADROYU HAK EDİYORLAR

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Kur’an Kursu öğreticilerinin kadro talebini gazetemize anlattı. Ünal, “Dinimizin gereklerini anlatan, Kur’an Kursu öğreticilerimiz kadroyu hak ediyorlar” dedi.

Kur’an Kursu öğreticilerinin kadro talebi devam ediyor. Sözleşmeli çalışanların kadroya geçişi için düzenlenen ve TBMM’de kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun’la ‘Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım’ların kadroya geçirildi. Bu durum Kur’an kursu öğreticilerini de umutlandırdı. Yurdun dört bir yanından Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ı ziyarete gelen yaklaşık 70 kişiden oluşan Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri kadro talebini dile getirdi.

Kur-‘an Kursu Öğreticileri kadro taleplerini dile getirmek için Ankara’da ziyaretler gerçekleştireceklerini, ilk ziyaretlerini de Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’a yaptıklarını ifade etti. Konu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Türk Diyanet Vakıf-Sen sendikası Genel Başkanı Nuri Ünal öğreticilerin kadro taleplerini anlattı.

KADRO ÖĞRETİCİLERİNDE HAKKI

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, ziyarette bulunan Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerine şunları söyledi: “Ülkemizin dört bir yanından Ankara’ya, sendikamıza hoş geldiniz. Öncelikle geleceğimiz yavrularımıza ve yetişkin vatandaşlarımıza yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i, dinimiz İslam’ın emir ve yasaklarını, anne baba sevgi ve saygısını öğreten ve örnek olan Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerimiz kadroyu hak etmektedirler.”

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Ünal, “Sözleşmeli çalışanların kadroya geçişi için düzenlenen ve TBMM’de kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun’a Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımların kadroya geçirilmesi sağlanmıştır. Kanunun hazırlanması, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Genel kurulda görüşülmesi sırasında, Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerimizin de kadroya geçirilmesi için, Sendika ve Türkiye Kamu-Sen olarak gerekli girişimlerde bulunduk. İnşallah kadro alınıncaya kadar da mücadelemiz sizlerle birlikte sürecektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Ekleyen: KADROYU HAK EDİYORLAR