HABER DETAYLARI

15 MART İSLAMOFOBİYLE MÜCADELE ULUSLARARASI GÜNÜ


“Ey iman edenler! Hep birden barışa girin. Sakın şeytanın peşinden gitmeyin; çünkü o, apaçık düşmanınızdır.” (Bakara Suresi-208) 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; 15 Mart İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu:

Hatırlanacağı gibi; 15 Mart 2019 tarihinde Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde Cuma namazında meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda, 1 Türk vatandaşının da bulunduğu 51 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si Türk vatandaşı 49 kişi yaralanmıştı. Vefat edenleri rahmetle anıyoruz.

Bu menfur hadise ve uluslararası alanda İslam karşıtlığının artması sonucu, Türkiye’nin hem İslam İşbirliği Teşkilatında, hem de BM nezdinde yürüttüğü etkin çalışmaların ardından, 15 Mart günü 2022 yılında BM Genel Kurulu tarafından “İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü” olarak kabul edilmiştir.

Son zamanlarda özellikle Avrupa ülkelerinde, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in yakılması gibi alçak saldırılar ve İslam ve Müslüman düşmanlıklarının organize bir şekilde artığını görmekteyiz.

İslam’a, Müslümanlara, Kur’an’a, camiye ve dini değerlerimize karşı yapılan bu alçak saldırılara bir an önce son verilmelidir.

Özellikle, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere, Arakan, Keşmir ve daha bir çok yerde Müslümanlara karşı girişilen vahşetlere dur denilmelidir. Ne acıdır ki, yaşama hakları ellerinden alınmakta, camiler ve mezarlıklar bombalanmakta, tahrip edilmekte ve başka amaçlarla kullanılmaktadır.  

2 milyarın üzerinde Müslüman nüfusun olduğu dünyada, bu zulümler ve vahşet devam ettiği sürece huzur ve barış tesis edilemez.

İslam karşıtlığı asla ve asla kabul edilemez. Müslümanlar, hangi dinden ve inançtan olursa olsun, birlikte yaşamayı bilen bir anlayışa sahiptir. İslamofobi, özellikle batı basını tarafından körüklenmekte, Müslümanlara karşı nefreti ve ırkçılığı körüklemektedir.

Batılı bazı siyasetçilerin, basın ve yayın kuruluşlarının Müslümanlara karşı kin ve nefret söylemi artış göstermektedir. İnsan haklarını dillerinden düşürmeyen, sözde medeni olan bu ülkelerin yetkilileri, dünyanın geleceği ve esenliği için ikiyüzlülüğü bırakmalıdırlar.

BM Genel Kurulu tarafından 15 Mart, “Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü” olarak kabul edilmesi elbette önemlidir. Ancak, İslam düşmanlığını körükleyen ve yayan kişi, kurum ve ülkelerin yetkililerine de gerekli yaptırımlar yapılmalıdır.

Barış kendiliğinden oluşmaz. Barışın oluşması için, Batılı ülkelerden başlayıp Hindistan’a, İsrail’den Çin’e kadar Müslümanlara yönelik saldırıların önlenmesi gerekir.

Özellikle, İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri ve Müslüman nüfusların yaşadığı ülkeler, İslamofobi konusunda birlikte ve beraber hareket etmeleri kaçınılmazdır.

Bu düşüncelerle, 15 Mart Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü her türlü ayrımcılığın, ayrıştırmanın, ırkçılığın, önyargının ve İslam düşmanlığının son bulduğu bir dünyanın oluşmasına vesile olsun.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder