HABER DETAYLARI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ


GAZZE VE DOĞU TÜRKİSTAN’DA
KADINLARA VAHŞET DEVAM EDERKEN
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu:

Bütün dünyanın gözü önünde, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren, katil İsrail’in Filistin’de Gazze’de katliamları devam etmektedir.

Gazze’de katil İsrail’in saldırıları sonucu, 30 binin üzerinde insan hayatını kaybetmiştir. Bunların çoğunluğu çocuk ve kadın olduğu da bilinmektedir.

Aynı şekilde, yıllarca gözden ırak olarak, katil Çin yetkililerinin sistemli bir şekilde, Doğu Türkistan’da soydaşlarımıza yönelik soykırım haberlerine, ne acıdır ki şahitlik ediyoruz. Doğu Türkistan’da da aynı Gazze’deki gibi kadınlar ve çocuklar en büyük zulmü ve vahşeti yaşamaktadırlar.

Kendilerini medeni diye tarif eden, sözde gelişmiş ülkelerin sömürge ve emperyalist anlayışları sonucu, dünyanın birçok yerinde, aynı korkunç manzaralarla karşılaşmaktayız.

Böyle acı ve vahşi tabloların yanında, kadınların, çocukların ve canlıların günü nasıl ve ne şekilde kutlanacaktır?

Gazze’de bir tarafta hastanelerde bulunan hastalar, doğumhaneler, çocuğunu dünyaya getirmek için bekleyen kadınlar ve yeni doğan çocuklar vahşice bombalanırken, kadınlar gününün kutlanması ne anlama gelecektir?

Yüce Allah (cc) “Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır” (Hucurât Suresi-13) buyurmaktadır.

Dinimiz İslam; erkek ve kadına insan olma itibariyle aynı bakar. Kul olma açısından da aynı sorumluluğu üstlendiğini bildirir.

Hatırlatmak gerekir ki; Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sas) asırlar önce veda hutbesinde, “Ey insanlar! Kadınların haklarına riayet etmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Dikkat edin! Sizin kadınlar üzerinde hakkınız olduğu gibi, onların da sizin üzerinizde hakları vardır.” buyurmuştur.

Bizlere düşen de, yaratılışımıza uygun bir şekilde davranış sergilememizdir. Kadına karşı uygulanan şiddet ve cinayet olaylarının, zaman zaman ülkemizde de yaşanması bizleri derinden üzmektedir. Kadına, çocuklara ve bizlere emanet olan canlılara karşı işlenen suçlara, gerekli ve caydırıcı ceza geciktirilmeden ve ayrıştırılmadan verilmelidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, bütün kamu kurumlarında ve özel olarak çalışan kadınlara, hak ettikleri ücretin, değerin ve gerekli ilginin gösterilmesi önemlidir. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü; Gazze, Doğu Türkistan ve dünyanın neresinde olursa olsun, yokluk ve yoksullukla mücadele eden, eziyet çeken, vahşet gören ve öldürülen kadınlar unutulmadan anılmalıdır. Göstermelik ve sözde kutlama yapmak yerine, özellikle insan hakları savunucuları, vicdan sahibi devlet yöneticileri, çözüm bulmak için sözde medeni ülke yöneticilerine baskı yapmalıdırlar.   

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; kadınlar başta olmak üzere, bütün insanların ve canlıların merhamet, sevgi, saygı, adalet ve hakkaniyetin hakim olduğu bir dünyanın tesis edilmesini diliyoruz.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder