HABER DETAYLARI

VEKİL İ-H, VEKİL M-K VE FAHRİ KUR`AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ KADROYA GEÇMELİDİR


VEKİL İMAM-HATİP, MÜEZZİN-KAYYIM VE FAHRİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ KADROYA GEÇMELİDİR

Genel Başkanımız Nuri Ünal, Vekil İmam-Hatipler ve Müezzinler Platformunun sosyal medya hesabı X’de düzenlediği canlı yayında çalışanlarla buluştu.

Vekil İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından Genel Başkanımıza;

- TBMM’de görüşülmekte olan Kanun tasarısına vekil ve fahri çalışanlarla ilgili kadro talebi,

- Şu anda alınan ücretleri 10-12 bin TL civarındadır. Asgari ücretin dahi altında kalmıştır. Ücretlerin artışı ile ilgili çalışmalar,

- İzin alındığında ücret kesilmekte mağdur olmaktayız,

- Süresiz vekillikle ilgili gelişmeler,

gibi sorular iletilmiştir.

Genel Başkan Ünal şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı kurumu önemlidir, personeli olmak ta özeldir. Özellikle de din görevliliği ve Kur’an kursu öğreticiliği görevleri, ayrı bir önem arz etmektedir. Dolayısıyla yaptığınız görev ister kadrolu, ister sözleşmeli, ister vekil veya fahri olsun bu anlamda değerlendirilmelidir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, din hizmeti yapan bütün çalışanların, kadrolu olması hedefimiz, talebimiz ve beklentimizdir.

Şu anda TBMM’de görüşülen Kanun tasarısına mutlaka vekil ve fahri çalışanlarımızın kadro talebiyle ilgili madde eklenmelidir. Çalışmamız ve görüşmelerimiz de bu yöndedir.

Vekil din görevlilerimizin aldıkları ücret gerçekten içler acısıdır. 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle asgari ücret 17.002.-TL. olmuştur. Ancak vekil din görevlilerimizin ücretleri 10 – 12 bin TL. arasında kalmıştır.

Ücretlerle ilgili Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; bu durumun düzeltilmesi için, 09.08.2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığına, Hazine ve Maliye Bakanlığına ve Diyanet İşleri Başkanlığına yazılı olarak müracaat ettik. İnşallah geciktirilmeden ücretler, günün şartlarına göre düzenlenir. Takipçisi olduğumuzu bir kez daha iletiyorum.

Aynı şekilde fahri öğreticilerimizin aldığı sadece ek ders ücretidir. Alınan bu ücretlerle geçinmek, ev kirası ödemek, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak mümkün değildir.

Vekil din görevlilerimizin kullandıkları izinden ücret kesilmesi doğru değildir. Bunun bir an önce düzeltilmesi gerekir. Konuyla ilgili yazılı olarak Diyanet İşleri Başkanlığına müracaatımız olmuştur ve sonuç alana kadar takipçisi olacağız.

Beklentimiz, Hazine ve Maliye Bakanlığından talep edilen süresiz vekillikle ilgili gerekli izin bir an önce gelmesidir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak esas hedefimiz, Vekil İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinin kadroya geçirilmeleridir.

Çalışmalarınızda üstün başarılar diliyor, tekrar hatırlatmak istiyorum ki; hangi pozisyonda görev yaparsanız yapın, Diyanet İşleri Başkanlığı kurumuna ve din görevliliğine halel getirecek hiçbir söz, eylem ve tavır içerisinde bulunmamanızdır.

Kurumsal aidiyeti ve sahiplenmeyi öncelemenizdir.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder