HABER DETAYLARI

ÇANAKKALE RUHUNU UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAĞIZ


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı:

Dünya tarihinde örneği az görülen, kara ve deniz savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşları, tarihin seyrini de değiştirmiştir.

Çanakkale zaferi, sonuçları itibariyle bütün dünyaya Çanakkale’nin geçilemeyeceğini kalıcı olarak göstermiştir. Bu şanlı zafer, tarihimize de bir daha silinmemek üzere altın harflerle yazılmıştır.

Emperyalist anlayış, Türklerin Anadolu’ya gelişini hazmedememiş, yüz yıllardır çeşitli oyunlarla, Anadolu’dan çıkarmak için plan yapmış ve yapmaktadırlar.

Merhum Mehmet Akif’in,

“Kimi Hindu, kimi Yamyam, kimi bilmem ne bela...

Hani tauna da zuldür bu rezil istila...”

diyerek belirttiği gibi, Çanakkale’ye her milletten oluşan orduyla saldırmışlardır.

Bilinmelidir ki Çanakkale, sadece Anadolu’nun değil, bütün mazlumların ve İslam aleminin yeniden dirilişinin adı olmuştur. Çanakkale, ecdadımızın her türlü zorluk karşısında, sayıca fazla olan yamyam sürüsünü denize döktüğü yerdir. Çanakkale, kara toprağın, aziz şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulandığı, ebediyen yurt edindiğimizin ilan edildiği yerdir.

Çanakkale, üstün silah ve asker gücüne karşı, imanın ve inanmışlığın adıdır. Çanakkale geleceğimize ümittir, kendisini yenilmez sanan emperyalist anlayışa vurulan demir bir yumruktur.

Çanakkale ruhu eksilmeyecek, her daim diri olacaktır. Çanakkale unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Bundan sonra da her türlü hainliklere, fitneye, fesada, iç ve dış düşmanların saldırılarına karşı, Çanakkale ruhuyla karşılık verilecek ve hepsi yok edilecektir.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümünde, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimize, canlarını seve seve feda eden meçhul kahramanlarımıza, milletimizin bekası uğruna can vermiş şanlı Mehmetçiklerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve hürmetle anıyorum.
Çanakkale ruhunu unutmayacağız ve unutturmayacağız.

“Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,

Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.”

Mehmet Akif Ersoy




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder