HABER DETAYLARI

KUR`AN KURSLARI 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Kur’an kurslarının 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı açılışı münasebetiyle bir açıklama yaptı:

“Diyanet İşleri Başkanlığı 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kursları 13 Eylül 2021 tarihinde açılarak hizmetlerine başlayacaktır.

Vatandaşlarımıza başta Kur’an-ı Kerim’i öğretmek olmak üzere, din eğitimi hizmetlerini veren Kur’an kurslarımızın açılışı hayırlı ve uğurlu olsun.

Kur’an Kursu Öğreticilerimizin büyük bir heyecanla hizmet ettikleri Kur’an kurslarımıza, sevgili çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz.

Kur’an kurslarımızda, ehil hocalarımız tarafından temel dini bilgiler, sevgili Peygamberimiz’in (sas) örnek ahlakı ve yaşayışı öğretilmektedir. Aynı zamanda, ibadetlerimizin yapılış şekilleri, anlamı ve önemi öğretilmektedir. Milli ve manevi değerlerimize saygıyı ve bağlılığı öğretilerek, örnek birer insan olabilmeleri anlatılmaktadır.

Aynı şekilde, eğitimini almış Kur’an kursu öğreticilerimiz tarafından, engelli vatandaşlarımıza Kur’an-ı kerim ve dini bilgiler öğretilmektedir. Dolayısıyla, Kur’an kurslarımızda her yaştan ve her kesimden insanlarımıza hizmet edilmektedir. 

Bu vesileyle, Kuran Kursu Öğreticilerimize gerekli değer verilmeli, karşılaştıkları problemler giderilmelidir. Özellikle 4-6 yaş kurslarımıza yardımcı personel verilmelidir. Kursların hem fiziki, hem de mali ihtiyaçları günün şartlarına göre Diyanet bütçesinden karşılanmalıdır.

4/B sözleşmeli olarak çalışan Kur’an kursu öğreticilerinin, özellikle eş durumu nakilleri çözüme kavuşmalıdır. Bunun en kolay yolu da sözleşmeli çalışanlarımızın kadroya geçirilmeleridir.

Aynı şekilde, yıllarca görev yapmış ve halen görev yapan Fahri/Geçici Kur’an Kursu Öğreticilerimizin de kadro talebi yerine getirilmelidir. Mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir.

Özellikle, yatılı Kur’an kurslarında görevli yardımcı hizmetli çalışanların da mali ve özlük hakları korunmalıdır.

Bu duygularla, Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Kursları 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının, değerli öğreticilerimize, sevgili öğrencilerimize, aileleri ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, üstün başarılar diliyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUMLAR

  1. Hasan ereli 20.06.2022

    kuran öğrenmek istiyorum

1

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder