HABER DETAYLARI

30. BAŞKANLAR KURULUMUZU GERÇEKLEŞTİRDİK


31 Temmuz 2021 Cumartesi günü Ankara’da yapılması planlanan, Türk Diyanet Vakıf-Sen 30. Başkanlar Kurulu Toplantımız, Hatay Şube Başkanımız Bekir Sağlam’ın kaza sonucu vefatı sebebiyle ertelenmişti.

Ertelenen toplantımız, Genel Başkanımız Nuri Ünal’ın başkanlığında 05 Ağustos 2021 Perşembe günü telekonferans yöntemiyle yapıldı.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcılarımız, Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimiz katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Ünal şunları söyledi; “Öncelikle ülkemizin çeşitli yerlerinde meydana gelen orman yangınlarının bir an önce söndürülmesini diliyorum. Ciğerlerimiz yanıyor. Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet olsun. Ormanlarımızı ve canlılarımızı yok edenler bir an önce yakalanarak gerekli en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Aynı zamanda, sel ve heyelanda zarar gören bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Ülkemiz ve milletimizin bütün afetlerle birlikte, Covid-19 salgınından bir an önce kurtulması için dualar ediyoruz.

Sendikamızın kuruluşunun 20. yılı kutlu olsun. Toplantımızı aynı mekânda yüz yüze yapmak için hazırlıklarımızı yapmıştık. Ancak, Hatay Şube Başkanımız Bekir Sağlam’ın kaza sonucu vefatı ve şube Başkan Yardımcımız Mustafa Bağcı’nın yaralanması sebebiyle toplantımızı iptal ettik. Sizler adına cenazeye katılarak kederli ailesi ve camiamıza taziyelerimizi ilettik.

Kurucu Genel Başkanımız Tevfik Yüksel, Hatay Şube Başkanımız Bekir Sağlam ve bütün geçmişlerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Ailelerine sabır temenni ediyorum. Mustafa Bağcı başta solmak üzere, hastalarımıza acil ve kalıcı şifalar diliyorum.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, ilkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı sendikal faaliyetlerini güçlü ve güvenilir bir şekilde sürdürmeye devam etmektedir.

2 Ağustos 2021 tarihinde başlayan 6.Toplu Sözleşme Görüşmeleri öncesinde hazırladığımız, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının sorunları ve çözüm önerilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunduk. Konular, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanımız Önder Kahveci ve heyeti marifetiyle masada dile getirilmektedir. Temennimiz, Diyanet ve Vakıflar çalışanları ile kamu çalışanlarının tamamının lehine sonuçların alınmasıdır.

Üye çalışmalarımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir özveri ile devam etmesi önemlidir. Bunun için başta şube bakanlarımız, il temsilcilerimiz, ilçe, işyeri ve her düzeydeki temsilcilerimize Genel Merkezimiz adına ayrı ayrı şükranlarımı iletiyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. İnanıyoruz ki, etkili olan Sendikamız yetkili olarak hak ettiği yere ulaşacaktır.

Önümüzdeki aylarda yapılacak şube genel kurullarının, kardeşlik anlayışı ile birlik, bütünlük, beraberlik içerisinde, Sendikamızın yetkiye ulaşmasına katkı sağlamasını diliyorum. Kıymetli üyelerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Vefat eden bütün üye ve çalışanlarımızı rahmet ve dualarla anıyorum. Emekli olanlara sağlık ve mutluluklar diliyorum. Büyük bir özveri ile milletimize hizmet eden Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza üstün başarılar diliyorum.

Türk Diyanet Vakıf-Sen varsa çare mutlaka vardır. Türkiye Kamu-Sen varsa ümit asla bitmez.”

Genel Başkan Yardımcılarımız, Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimiz söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdiler.

 

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN 30. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI
SONUÇ BİLDİRGESİ
(05 Ağustos 2021)

Türk Diyanet Vakıf-Sen 30. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Genel Başkanımız Nuri Ünal’ın başkanlığında, Genel Başkan Yardımcılarımız, Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimizin katılımıyla 05 Ağustos 2021 Perşembe günü video konferans yöntemiyle gerçekleştirilmiştir.

Başkanlar Kurulu Toplantısında; üye sayılarının ve üye çalışmalarının değerlendirilmesi, yapılacak şube genel kurulları, gelecek dönem faaliyetleri ve güncel konular değerlendirilmiştir.

Toplantı sonucunda hazırlanan Türk Diyanet Vakıf-Sen 30. Başkanlar Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirgesini Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının ve kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz:

1- Ülkemizin çeşitli yerlerinde meydana gelen orman yangınları, sel ve heyelanlar bizleri derinden üzmüştür. Yangın ve selde vefat eden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Yaralananlara şifa temenni ediyoruz. Devletimiz güçlüdür ve yaraların en kısa sürede sarılacağına inancımız tamdır.

2- Azalma eğiliminde olan Covid-19 salgınını, son günlerde artışa geçmiştir. Bu sebeple gerekli tedbirlerin alınması ve kurallara uyulması ile aşı olunması önem arz etmektedir.

3- 20. Kuruluş yılımıza ulaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Etkili olan Sendikamız, yetkili olmak için, ilkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Ülkemiz ve kurumlarımız bizler için önemli ve önceliklidir.

4- Yaz Kur’an kurslarının devam ettiği bu süreçte; görevlilerimiz ve öğrencilerimizin salgından etkilenmemeleri için, müftülüklerimizin tedbirleri artırmaları yerinde olacaktır.

5-  02 Ağustos 2021 tarihinde başlayan, 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sonucunda; Diyanet ve Vakıflar çalışanları ve emeklilerinin problemlerinin çözüme kavuşması için, çalışmalarımız yapılmış, gerekli katkı dün olduğu gibi bugün de verilmeye devam edilecektir.

6- Bazı kurum yöneticilerinin halen, çalışanlar arasında özellikle sendikal ayrım yaptıkları ve çalışma barışını bozdukları müşahede edilmektedir. Bu çağ dışı anlayışa derhal son verilmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticileri de gerekli tedbiri almalıdır.

7- Türk Diyanet Vakıf-Sen; Diyanet ve Vakıflar başta olmak üzere bütün kurumlarda, atama, nakil, görevde yükselme ve unvan değişikliklerinde liyakat, ehliyet, bilgi, adalet ve hakkaniyetin öncelik olmasının temini için çalışmaktadır. Çalışma barışı ve çalışanların huzuru ile verimliliğin artırılması bu değerlere bağlı olduğunu bir kez daha ifade etmektedir.            

Üyelerimize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder