KAMU-SEN HABER DETAYLAR

TÜRK EĞİTİM-SEN TARAFINDAN DÜZENLENEN 2. MAARİF KONGRESİ BAŞLADI.


Konfederasyonumuza bağlı Türk Eğitim-Sen’in, Maarif Kongresi’nin 100’üncü yılında düzenlediği 2. Maarif Kongresi başladı. Türk Eğitim-Sen tarafından UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun desteği ile düzenlenen 2. Maarif Kongresi; Türk eğitimine, Türk bilim hayatına ve 2023 sonrasında Türk devletine insan kaynağının niteliğini artırmak amacıyla eğitim alanında yol haritası belirlemek için gerçekleştiriliyor.

2. Maarif Kongresi’nin açılış oturumu Cumhuriyet Müzesi olarak faaliyette bulunan 2. TBMM Genel Kurul Salonunda gerçekleştirildi. 

Genel Başkanımız Önder Kahveci’nin de katıldığı 2. Maarif Kongresi’ne Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk’un yanısıra İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Türkav Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz,  Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Mustafa Yorulmaz, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri, çok sayıda akademisyen, bilim insanı, öğretmen ve eğitimci katıldı.

Kongre’nin açılış oturumu saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Kongre’nin açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında 1. Maarif Kongresi’nin, o dönem eğitimin durumu ve toplumsal ihtiyaçlar adına kapsamlı bir değerlendirme yapmış olması ve genç Cumhuriyet’e bir yol haritası çizen bir organizasyon olması itibariyle özel olarak hatırlanması ve ihya edilmesi gereken bir toplantı olduğunu bildiren Geylan, Cumhuriyet tarihimiz boyunca Maarif Kongresi adıyla ikinci bir toplantının söz konusu olmadığını söyledi.

Geylan, bu itibarla, Türk Eğitim Sen olarak başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere hem 1. Maarif Kongresi’nin tüm emektarlarını minnetle anmak hem de Türk milli eğitiminin her husus ve aşamasına dair eğitimin paydaşlarını bir araya getirmek üzere yüzüncü yıldönümünde 2. Maarif Kongresi’ni düzenlemeye karar verdiklerini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk da kongrede bir konuşma yaptı. Selçuk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu kongrenin çok ayrı bir önemi vardır. 6 Mayıs 1920’de Maarif Vekilliği adı altında kurulan teşkilatın bir çekirdek olarak daha sonradan geliştirilmesi tarihi bir hadise. Her zaman vurgulandığı gibi milli mücadele devam ederken böyle bir kongrenin toplanmış olması ve bu toplanma sırasında da aslında ortada bulunan tahayyülün nasıl bir gelecek tasavvurunu içinde barındırdığı anlamında çok ayrı bir değeri var. Çünkü savaşın ortasında hayal edilen ya da bir an önce yapılması istenen davranışlar, hal ve hareketlerin daha ziyade savaşın sıcaklığıyla alakalı olması icap ederken aslında meselenin daha büyük bir perspektiften çok daha büyük bir fotoğrafla ele alındığını görüyoruz.”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konuşmasının ardından Bakan ile kongre katılımcıları II. TBMM binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

2. Maarif Kongresi kapsamında aynı zamanda 15 ve 16 Temmuz tarihlerinde “BÜYÜK ÖĞRETMEN KURULTAYI” da gerçekleştirilecek. Şubelerimiz tarafından yapılan ilçe ve il komisyon çalışmaları 52 başlık altında gerçekleştirilmiş ve raporlar hazırlanmış olup, yine bu 52 başlıkta TÜRKİYE RAPORU’NU hazırlayacak.




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder