KAMU-SEN HABER DETAYLAR

MİLLİ MARŞIN 100. YILINDA "İSTİKLALDEN İSTİKBALE" PROGRAMIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Konfederasyonumuza bağlı Türk Eğitim-Sen'in İstiklal Marşı'nın 100. Yılı münasebetiyle Genel Merkezimizde düzenlediği "İstiklalden İstikbale Milli Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy" konulu panel gerçekleştirildi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin de hazır bulunduğu etkinliğe sendikalarımızın  Genel Başkanları, genel merkez yöneticilerimiz, panelistler, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

TALİP GEYLAN: İSTİKLAL MARŞI MİLLETİ AYAĞA KALDIRAN BİR DESTANDIR

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programın açılışında konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İstiklal Marşı'nın milletin değerlerini anlatması bakımından son derece on arz ettiğine vurgu yaptı. Geylan, "İstiklal Marşımız milletimizin değerlerini ortaya koyan, o günlerde yaşanan çetin mücadeleleri  gözler önüne seren, ordumuza manevi bir güç aşılayan,  Anadolu'nun bu millete nasıl vatan olduğunu anlatan ve milletimizi ayağa kaldıran milletin destanıdır.

İstiklal Marşı'mız, öyle güzel ve anlamlı dizelerle bizlere sesleniyor ki, bastığımız yerleri toprak diyerek geçmememiz gerektiğini ifade ederken, bizlerin her birinin şehit evladı, şehit torunu olduğunu hatırlatıyor.

Bu eşsiz dizeleri kaleme alarak her okuduğumuzda, her duyduğumuzda tüylerimizi diken diken eden İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmetle anıyorum..

Türk Eğitim-Sen olarak 2. Maarif kongresini toplamaya hazırlandıklarının altını çizen Talip Geylan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın en çetin döneminde Maarif kongresini toplayarak Cumhuriyete giden yolun taşlarını eğitimi ordusuyla döşediğini belirtti. Geylan, Türk Eğitim-Sen olarak 2. Maarif kongresini toplayarak Cumhuriyetimizin 100. Yılına giderken eğitim ordusuyla bu tarihi görevi yeniden ifa edeceklerini belirtti.

KAHVECİ: İSTİKLALİMİZİ VE CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET KORUYACAĞIZ

Programda konuşan Türkiye Kamu-Sen genel başkanı Önder Kahveci ise, “Devletimizin siyasi temelleri, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından atılırken; manevi ve kültürel temellerinin mimarı da hiç kuşkusuz ki, istiklâl şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmuştur” dedi. Kahveci, “Türk Eğitim-Sen’in bu anlamlı etkinliğinde, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 100. yılında, Türk milletinin bağımsızlık aşkını, vatan sevdasını, imkânsızlıklar içerisinde destansı bir mücadeleyle yeşerttiği, Devletini mısralara dökerek bizlere ölümsüz bir rehber bırakan büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u saygı, rahmet ve minnetle anarak sözlerime başlamak istiyorum.

Bundan 100 yıl kadar önce, Osmanlı İmparatorluğu paramparça olmuştu. Son vatan toprağımız Anadolu’nun dört bir yanı, düşman postalları altında inim inim inliyordu. Neredeyse şehit vermeyen hiçbir aile kalmamıştı. Olağanüstü dönemler, olağanüstü dehalara, olağanüstü insanlara ihtiyaç duyar. Bu olağanüstü dönemde Devletimizin siyasi temelleri, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından atılırken; manevi ve kültürel temellerinin mimarı da hiç kuşkusuz ki, istiklâl şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmuştur. 

Dilimizin en güzel şekliyle kullanıldığı, ay yıldızlı al bayrağımıza seslenen ve kahraman ordumuza ithaf edilen, Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle ölümsüzleşen, bağımsızlık destanımız İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu dönemlerinde Türk milletine ve ordumuza büyük bir manevi güç aşılamıştır. Bu eşsiz eser; Bilge Kağan’ın Orhun Yazıtlarında, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unda dillendirdiği gibi Türk milletine, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamayı, hiçbir güçten korkmamayı, nihai zaferin mutlak surette “Hakk’a tapan” Türk milletinin olacağını müjdelemektedir.

Biz de sayısız şehit vererek elde ettiğimiz istiklâl ve bağımsızlığımızı korumak, bu milletin bir daha işgal, bölünme ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaması için her türlü tedbiri almak ve uyanık olmak zorundayız. Sahip olduğumuz değerlerimizi, istiklâlimizi, cumhuriyetimizi, demokrasimizi korumak zorundayız.

“BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE HÜR VE BAĞIMSIZ OLARAK YAŞAYACAĞIZ”

Yıkmak kolay, yapmak zordur. Paha biçilemez bedeller ödeyerek kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti, bu topraklar üzerinde yaşayan her Türk vatandaşının en değerli, biricik hazinesidir.

Çepeçevre sarıldığımız ateş çemberine, içeriden uğradığımız ihanete, dıştan gelen saldırılara rağmen; Hak çizgisinden ayrılmadığımız, adalet terazisini bozmadığımız müddetçe, üzerimizde oynanan her türlü oyunun bozulacağından, ihanet girişimlerinin muhataplarının suratına çarpılacağından eminiz. Geçmişimizden aldığımız dersle, İstiklâl Marşımızın verdiği feyzle, muhteşem ceddimizin açtığı yoldan giderek Türk milleti; bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak barış, kardeşlik ve dostluk içinde ebediyete kadar yaşama azim ve kararlılığındadır.

Türkiye Kamu-Sen olarak, yok olmak üzereyken bu millete iman ve inanç yükleyen ve küllerinden doğmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına; vatanı, milleti ve ülkesi için canlarını vermekten çekinmeyen tüm gazi ve şehitlerimize olan minnetlerimizi bir kere daha ifade etmek istiyorum.  İstiklal Marşımızın kabulünün yüzüncü yılında, bizlere umudu ve kararlılığı aşılayan, istiklal ve bağımsızlığımızın bizim karakterimiz olduğunu hatırlatan, bu eşsiz eseri bizlere armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu anlamlı günde Türk Eğitim-Sen’in bu güzel etkinliğinde emeği geçen başta Genel Başkan Talip Geylan olmak üzere herkesi kutluyorum.  Yarışmaya katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, kazananları gönülden tebrik ediyorum.  Tüm panelistlerimize katılımları için teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından panele geçilirken, devamında "100. Yılında İstiklal Marşımızı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anlamak" kitabının tanıtımı yapıldı.

Hemen ardından ise düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder