HABER DETAYLARI

KPDK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


KPDK TOPLANTISINA, DİYANET VE VAKIFLAR ÇALIŞANLARIMIZLA İLGİLİ RAPORU @Kamu_Sen GENEL BAŞKANIMIZ @OnderKahveci SUNDU.

 

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN
15 EYLÜL 2020
KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU (KPDK) TOPLANTISI RAPORU
(KOVİD-19 VE KAMU ÇALIŞMA HAYATI)

Diyanet İşleri Başkanlığı ve çalışanları, ülkemizin de karşı karşıya kaldığı Kovid-19 salgınının başladığı 2020 Mart ayından itibaren, Milletimize hizmette her alanda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmişlerdir.

Valilik ve kaymakamlıkların bünyesinde oluşturulan “112 Acil Çağrı ve VEFA Destek Grupları”nda, 65 yaş üstü, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımızın yanlarında olmuşlardır.

İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan “Mahalle Denetim Ekibi” bünyesinde de görev alarak, Devletimizin ve milletimizin hizmetinde olmaya devam etmektedirler.

Çalışanlarımız, daha verimli ve doğru hizmetin verilebilmesi için il ve ilçelerde karşılaştıkları problemler ve çözüm önerilerini Sendikamıza iletmişlerdir.

Bazıları aşağıda belirtilmiştir:

1) Görevlendirilmelerin genelge doğrultusunda yapılması. Sadece Din görevlilerinin görevlendirilmemesi. Özellikle, karantina sürecinde olan vatandaşlar tarafından, din görevlileri farklı muameleye maruz kalmaktadırlar.

2) Bilindiği gibi, cenaze hizmetleri yerel yönetimlerin görevleri arasındadır. Buna rağmen, cenaze yıkama işlemlerinde din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri görevlendirilmektedir. Eleman yetersizliği olan yerlerde, İŞKUR marifetiyle geçici görevli gassal istihdamı yoluna gidilmelidir.

3) Kovid-19 virüsü sebebiyle vefat etmiş vatandaşlarımızın, cenaze hizmetlerinde görevlendirilenlere, gerekli koruyucu donanım ilgili kurum tarafından sağlanmalıdır.

4) Oluşturulan ekiplerinde görevlendirin din görevlileri, kendi imkanlarıyla bu hizmetleri yerine getirmektedirler. Görevlendirilenlerin giderleri Kurumlarca karşılanmalıdır.

5) Görevlendirilen personele resmi görev belgesi-onayı verilmelidir.

6) Görevli personelin, Kurum yetkililerince ihtiyaçları sorulmalı ve giderilmelidir, ilgi gösterilmelidir.

7) Bu zor süreçte görev yapan din görevlilerine ve bütün personele teşekkür belgeleri ayrım yapılmadan verilmelidir.

8) Müftülük şoförleri kendi ilçelerinden başka yerlere görevlendiriliyor. İlgililere harcırahları ödenmelidir.

9) Bazı yerlerde görevlendirilen din görevlilerine, 90 vatandaşın kontrol edilmesi görevi verilmekte. Önce telefon ediliyor, sonra sisteme giriliyor, kişi sayısının düşürülmesi.

10) Rahatsızlığı olanların veya ailesinde kronik hastası olanların görevlendirmelerden muaf tutulması.

11) COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler ile İlgili 2020/11 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayınlanmıştır. Genelgede; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin dönüşümlü yahut uzaktan çalışma yöntemiyle esnek çalışabilmelerine imkân sağlanmıştır. Söz konusu genelgenin yayımlanmasıyla birçok kamu kurum ve kuruluşu esnek veya dönüşümlü çalışmaya geçmiştir.

Sağlık Bakanlığının vaka artışlarının en fazla görüldüğü yer olarak açıkladığı Ankara ili çapında ilave birçok tedbir alınmış ancak Vakıflar Genel Müdürlüğünde birçok kişinin Covid-19’a yakalandığı (yaklaşık 30 kişi) ve bu sebeple karantinada olduğu bilinmekte iken dönüşümlü yahut uzaktan çalışmaya geçilmesi hususunda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Genel Müdürlük birimlerinde açık ofis usulünde çalışanların birçok ortak alanı kullanma mecburiyetinde olduğu, toplu taşımayı kullanmalarını bulaş riskini arttırmaktadır. Bilgi işlem alt yapısı uzaktan çalışmaya imkân vermesi ve bulaş riskini azaltmak adıma esnek mesai ve evden çalışma uygulamasına geçilmesi.

12) 10 yaş altı küçük çocuğu olan personellerden yıllık izni ve rapor hakları dolmuş olanlar için bir çözüm yolu bulunması.

13) 60yaş üstü olup herhangi bir sağlık sorunu olmamasına rağmen idari izinli sayılan ancak sürekli dışarılarda olan personellerin durumlarının yeniden değerlendirilmesi.

14) Sağlık Bakanlığının risk gurubu hastalıklar listesinin güncellenmesi ve E Nabız sisteminden COVID-19 idari izin belgesi alamayanların durumlarının çözüme kavuşturulması.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder