KAMU-SEN HABER DETAYLAR

GENEL BAŞKANIMIZ ÖNDER KAHVECİ BENGÜ TÜRK TV`YE KONUK OLDU


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Bengü Türk TV’de yayınlanan Söz Hakkı programında Gökhan Altunkaş’ın sorularını cevapladı.

KAHVECİ: BU SÜRECİ ELBİRLİĞİ İLE ATLATACAĞIZ

Dünya ve Türkiye’yi tehdit eden Koronavirüs ve gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Kahveci, ülkemizin diğer ülkelere göre daha iyi bir mücadele sergilediğini söyledi. Kahveci, “Küresel bir salgınla tüm dünya mücadele ediyor.  Süreç ülkemizde şeffaf bir şekilde ilerliyor, kamuoyu sürekli bilgilendiriliyor. Sosyal izolasyona dikkat edersek bu süreci elbirliği ile atlatacağız. Diğer ülkeler çok ağır şartlar yaşıyor ama ülkemiz onlara göre daha iyi bir durumda diyebiliriz. 

Esnek çalışma şeklinde kamuda hizmetler yürütülüyor, sağlık çalışanları ve kamuda görev yapan diğer personeller kesintisiz olarak hizmetlerini sürdürüyor. Şu ana kadar alınan tedbirler oldukça yerinde. Elbette bu noktada Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurıluna teşekkür etmek gerekiyor. Sürecin bu şekilde yürütülmesi noktasında ciddi katkılar sağlamışlardır.

Alınan en önemli tedbirlerden birisi sokağa çakma kısıtlaması. Bu kısıtlamalar mutlaka Bilim Kurulunun tavsiyeleri noktasında gerçekleşiyor. Sokağa çıkmamanın sağladığı katkılar ve bu noktada ki veriler mutlaka Bakanlık tarafından değerlendiriliyor. 

KAHVECİ: SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ TIPKI CEPHEDE MÜCADELE EDER GİBİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRİYORLAR 

Bu sürecin en önemli unsuru sağlık çalışanlarıdır. Hepsi ciddi emek ve özveri içindeler. Kurtuluş savaşında dedelerimiz, ninelerimiz hangi ruhla savaştıysa sağlık çalışanları da o ruhla bugün aynen mücadele ediyorlar. Evlerine gitmeden, evlatlarını görmeden görev yapıyorlar. Onlara minnettarız. Onları üzecek ve motivasyonlarını kıracak şeylerden uzak durmak gerek. 

Onlar ayakta kalırsa bu süreç en güzel şekilde nihayete erecektir. Sağlık çalışanlarımızın kişisel koruyucu ekipman eksikleri olmamalı. Döner sermayelerin tavandan ödenmesi noktasındaki atılan adım beklentileri karşılamadı. Sayın Bakan’a bir mektup yazdım ve “Bu konu yeniden değerlendirilsin” dedim. Hakkaniyetli, adil ve çalışanı motive edecek bir düzenleme yapılmalı. 

Sağlık personeli sayısı yeterli değil. Biz bu eksikliği hep gündeme taşıdık. Biz ısrarla 50 bin sağlık personeli ataması diyoruz. Şiddet konusunu da hep gündeme taşıdık. Konuyla alakalı önerilerimizde oldu geride kalan süreçte. Parlamentodan çıkan düzenleme nispeten önemli bir adım oldu. Önemli olan çıkarılan kanunun sahada uygulanmasıdır. 

Bu salgından sonra insanlık özellikle sağlık noktasında çok daha ciddi adımlar atacak. Biz hep milli ve yerli üretimin desteklenmesi dedik. Bugün kendi solunum cihazımızı yapabiliyorsak bu çok önemli bir şeydir. Yerli üretim desteklenmeli ve önemsenmeli. Biz her zaman desteğe hazırız. 

Ayrıca tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde 3600 ek gösterge meselesi hayata geçirilmeli. PTT, belediye, ulaşım, tapu, karayollarında her kurumda canla başla görev yapan kamu çalışanları var. Hepsini motive edecek 3600 ek gösterge adımını bir an önce atalım. 

KAHVECİ: 23 NİSAN AKŞAMI SAAT 21’DE BALKONLARIMIZDAN İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUYACAĞIZ

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Aynı zamanda TBMM’nin açılışının 100 yılı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve  milli mücadele kahramanlarını saygıyla yad ediyorum. Bilinmelidir ki, bu milletin kalbinden Atatürk sevgisini silemezsiniz. TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un çağrısına Türkiye Kamu-Sen olarak uyacak ve 23 Nisan akşamı saat 21’de balkonlarımızdan İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan söyleyeceğiz” dedi.




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder