HABER DETAYLARI

MİRAÇ GECESİ, SAĞLIK SIHHAT VE HUZURA KAPI OLSUN.


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın Miraç Gecesi mesajı:

21 Mart Cumartesiyi Pazara bağlayan gecede idrak edeceğimiz Miraç gecesinin sağlık, sıhhat ve huzura kapı olmasını diliyorum.

Günümüzde, dünyanın her tarafında ve bütün insanlar olarak büyük sıkıntılar çekmekteyiz. Deprem, çığ, sel, fırtına gibi doğal afetlerle karşı karşıyayız. Bunun yanında son zamanlarda bütün dünya ile birlikte ülkemiz de maalesef virüs tehdidi ile karşı karşıya kalmıştır.

Bütün bunlar da göstermektedir ki; insanoğlu teknolojik olarak ne kadar ileriye gitse de çaresiz olduğu zamanlar olabilmektedir. Gözle bile göremediğimiz bir virüs bütün insanlığı esir almış durumda.

Yüce Allah’ın, “Yeryüzünde böbürlenerek dolaşma! Ne yeri yarabilir ne de dağlarla boy ölçüşebilirsin” (İsrâ-37) buyruğunu bugün bir kez daha hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Dünyanın her yerinde, özellikle de Müslüman nüfusların yoğun olduğu ülkelerde, bir hiç uğruna binlerce çocuğun öldürülmesi, masum insanların vatanlarından sürülmesi, mazlumların ahları unutulmamalıdır.

İçerisinde birçok hikmetlerin bulunduğu, manevi mübarek bir yolculuk olan Miraç gecesini gerektiği gibi idrak edebilmeliyiz.

Bu geceyi bir başlangıç yaparak; fert fert yeniden dirilişe, gönüllerimizin temizliğine, ahlaki yükselmemize ve her şeyi yaratan ve yaşatan Yüce Allah’a kulluğumuzu gözden geçirmemize vesile yapmalıyız.

İnsan olarak iç dünyamıza yeniden bir yolculuk yapmalıyız. Sevgili Peygamberimiz’in (sas) emri gereğince; güzel ahlaklı, yardımsever, saygılı, temiz, nezih vb güzel hasletlerle bezenmiş kişi ve toplum oluşturabilmeliyiz. Böylelikle manevi yükselişe erişmiş ve miracı idrak etmiş olabiliriz.

Miraç gecesinde; karşılaştığımız zorlukların bir an önce aşılması, ülkemiz başta olmak üzere, bütün insanlığın yaşadığımız virüs belası başta olmak üzere, görünür ve görünmez bütün kötülüklerden kurtulmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Virüs sebebiyle, Devletimizin bütün kurumlarıyla birlikte, Diyanet İşleri Başkanlığımızın aldığı kararlara da bütün vatandaşlarımızın uymalarını, din görevlilerimize yardımcı olmalarını özellikle istirham ediyorum.

Bu duygularla; evlerimizde idrak etmek zorunda olduğumuz Miraç Gecenizi tebrik ediyor, bu mübarek gecede yapılan duaların kabul edilmesini, bütün insanlığı tehdit eden virüs başta olmak üzere, bütün kötülüklerin yok olmasını, kalıcı bir huzur, sağlık ve esenlik olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder