HABER DETAYLARI

GENEL BAŞKANIMIZ NURİ ÜNAL`IN TEŞKİLAT YÖNETİCİLERİMİZE MESAJI


Kıymetli Arkadaşlarım;

Malumunuz olduğu üzere, cennet vatan ülkemiz küresel ölçekte çok ciddi bir tehditle karşı karşıyadır.

Koronavirüs (Covid-19) tehlikesine karşı, yayılmaması ve en az zararla atlatmak için, Devletimiz başından itibaren bir dizi tedbirleri hayata geçirmiş durumdadır. Unutulmaması gereken, alınan bu tedbirlerin sağlayacağı faydanın, vatandaşlarımızın resmi ikaz ve yönlendirmelere riayet etmesiyle doğru orantılı olacaktır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen; sorumlu bir sivil toplum kuruluşu olarak, başından itibaren toplumumuzun doğru bilgilendirilmesi ve topluma örnek teşkil edecek bir tavır almıştır ve bundan sonra da alacaktır.

Sendikamız, toplumda bir panik havası oluşturulmasına müsaade etmeden, Devletimizin aldığı tedbirlerin hayata geçirilmesi anlamında üzerimize düşen görevi yerine getirecektir.

Bunun yanı sıra, TOPLUMA ÖRNEK TEŞKİL ETMEK amacıyla, insanlarımızın birbirleriyle mümkün mertebe az temas sağlaması için de KENDİ TEDBİRLERİMİZİ hayata geçireceğiz.

Genel Merkezimiz başta olmak üzere, teşkilatlarımızın tüm yöneticileri görevleri başındadır.

Ancak, virüsün bulaşıcılığını en aza indirmek amacıyla insanlarımızın birbirleriyle temasını asgariye indirme tedbirleri de alınmaktadır.

Bu kapsamda; hizmet binalarımıza ziyaretlerin asgariye indirilmesi gerektiğini, telefon ve elektronik haberleşme vasıtalarıyla hizmetlerin yürütüleceğini üyelerimize duyurulması önem arz etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın yaptığı; “16 Mart 2020 tarihinden itibaren vakit namazlarının cemaatle kılınmayacağı ve cuma namazlarının kılınmayacağı” açıklaması yerinde bir karardır ve ciddi anlamda halkımızın da riayet etmesi gerekmektedir. Bu karara karşı art niyetli bazı kişilerin olabileceği de görülmektedir. Bu sebeple, her bir arkadaşımız ve özellikle de din görevlilerimiz çok dikkatli olmak zorundadır.

Böyle bir durumda elbette hep birlikte, kargaşaya ve paniğe izin vermeyeceğiz. Ancak, rehavete de asla düşmeyeceğiz.

Türk Diyanet Vakıf-Sen; ülkemizin karşı karşıya olduğu tehlikenin farkındadır ve bir güven kapısı olarak topluma karşı sorumluluğunu eksiksiz yerine getirecektir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, her milli meselede olduğu gibi, “önce ülkem” anlayışıyla kişisel ve kurumsal tüm önceliklerimizi tali hususlar olarak kabul edecek ve milletimizin sıhhatine karşı oluşan bu küresel tehdit karşısında da milli duruşumuzu örnek teşkil edecek şekilde ortaya koyacağız.

Milletimizin ve Devletimizin ihtiyaç duyduğu her zaman, elini değil, gövdesini taşın altına koyan siz değerli arkadaşlarımdan Allah razı olsun.

Gayret Devletimizi yönetenlerden, tedbir milletimizden, takdir Yüce Rabbimiz’dendir.

Selamlarımla… 18.03.2020




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder