HABER DETAYLARI

MEVLİD KANDİLİ KUTLU OLSUN


"İnsanlığın kurtuluşu, huzuru ve mutluluğu 
Sevgili Peygamberimiz’i (sas) örnek almakla mümkündür."

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, insanların kurtuluşu, huzuru ve mutluluğu Sevgili Peygamberimiz’i (sas) örnek almakla mümkündür.

8 Kasım 2019 Cuma günü idrak edeceğimiz, Mevlid Kandili nedeniyle yazılı açıklama yapan Genel Başkan Nuri Ünal, Peygamberimiz Efendimiz’in (sasgüzel ahlakı ile ahlaklanmamız gerekir. Her türlü gelişmişliğin yaşandığı günümüzde, insanların birbirlerine olan güven duygularının azaldığı gözlenmektedir. İmkanlar geliştikçe, sevgi, saygı, birliktelik ve beraber yaşama anlayışı zayıflamaya yüz tutmaktadır. Ben duygusu öne çıkmakta, başkasını düşünmek unutulmaktadır. Bu yanlış davranışlardan hepimiz bir an önce kurtulmamız gerekir. Bunun yolu da bellidir. O da, “Allah’ın Resûlünde güzel bir örneklik vardır” emridir” dedi.

İnsanların diri diri toprağa gömüldüğü, hiçbir değerinin olmadığı bir ortamda dünyayı şereflendiren Sevgili Peygamberimiz (sas) “Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim.” Buyurmuştur diyen Ünal şunları söyledi; “Karmaşaya, kavgaya, huzursuzluğa karşı reçete bellidir. Şefkatin, merhametin, affetmenin, yardımlaşmanın, hoşgörünün ve nezaketin yani güzelliklerin yolu da bellidir. Bu yol Allah’ın Resulü Hz.Muhammed’in (sas) yaşayışıdır,  örnekliğidir. Her şeyi kuşatan güzel ahlakıdır. Çocuklara, kadınlara, yabancılara, ailesine, eşlerine kısaca insanlara ve bütün canlılara karşı davranışı ortadadır. Bu eşsiz güzellikleri hayatımızda tatbik ettiğimiz an huzur, mutluluk ve esenlik kendiliğinden gelecektir. Sadece sözde değil, özümüzle Sevgili Peygamberimiz’i (sas) örnek alabilmeliyiz.”

Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftasını; kendimizden,ailemizden başlayarak, yakın çevremiz, arkadaşlarımız ve bütün insanlığın yeniden Hz.Muhammed (sas) ahlakıyla ahlaklanmasına vesile yapabilmeliyiz diyen Ünal şöyle devam etti: “Öncelikle Sevgili Peygamberimiz’in (sas) hayatını yeniden okumalıyız. Anlayarak, özümseyerek ve yaşayarak okumalıyız. Anlamalıyız, anlatmalıyız ve o güzellikleri hayatımızın her anında yaşamaya çalışmalıyız. İnsanların birbirinden üstünlüğünün sadece ve sadece takvada olduğunu unutmamalıyız. Kişilerin ve toplumların maddi ve manevi sıkıntılardan ve bunalımlardan kurtulmasının en önemli reçetesinin Hz. Peygamberimizin (sas) örnek yaşayışıdır. Çocukların, ailenin ve yaratılmışların Yüce Allah’ın (cc) bir emaneti olduğu unutulmadan, Allah için sevebilmeliyiz.

Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftasının, Sevgili Peygamberimiz’in (sas) örnek ahlakı ile ahlaklanmamıza, O’nu anlayabilmemize, yaşantısını hayatımıza tatbik edebilmemize vesile olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyor, gecenizi kutluyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder