HABER DETAYLARI

İSTİKLAL VE İSTİKBALİMİZDEN ASLA VAZGEÇEMEYİZ


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı mesajı:

Emperyalist güçlerin ve onların uşaklarının, Anadolu’da kendilerinden başka kimsenin olmaması için yaptıkları her şey milletimizin kararlı duruşuyla boşa çıkarılmıştır. Bu coğrafyada, İslam’ı yok etmek ve Türk milletini tarih sahnesinden silmek için ne yaptılarsa geri püskürtülmüştür. Bu hainliklerin olmaması için, büyük ve ağır bedeller ödenmiş, sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza dek yaşamak için tarih sahnesinde yerini almıştır.

“96 yıldır bunu hazmedemeyen batı ve aveneleri her şartta vahşi ve sinsi emellerini yerine getirmek için fırsat kollamaktadır” diyen Genel Başkan Ünal şöyle devam etti:

“Her türlü övgüye layık olan şanlı ecdadımız kahramanlıklarını, tarihin tozlu sayfalarına altın harflerle silinmemek üzere kazımışlardır. Habis ruhlu, yamyam kılıklı kan emiciler karşısında, yılmamışlar, yorulmamışlar ve canlarını seve seve feda ederek, cennet vatan ülkemizi düzlüğe çıkarmışlardır. İnsanlık düşmanlarına karşı, Allah Allah nidalarıyla, istiklal ve istikbalimizi korumuşlardır. Her türlü zorluğa rağmen, toplama haydutlara hadlerini bildirmişlerdir.”  

Milli Mücadele ve Cumhuriyet’in ilanı sadece Anadolu coğrafyasında değil, bütün mazlum milletlere örnek olmuştur diyen Ünal şunları söyledi:

“İnsanlık, birkaç kendini bilmezin zorba ve zalim emellerini sürdürmeleri için, savaş, karmaşa, kargaşa, kan, gözyaşı ve insanlık dışı muameleler ortaya çıkarıldığına şahit olmaktadır. Böylece dünya, yaşanmaz hale getirilmek istenmektedir. Ülkemizde, ümitlerin yok olmaya yüz tuttuğu bir ortamda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir kıvılcım çakmıştır. Ya İstiklal, Ya Ölüm anlayışı ile zalimlerin zulümlerine dur denmiştir. Bütün mazlum milletlerin ufuklarında yeniden gün doğumu yaşanmıştır.

Egemenliğin milletin olduğu gerçeğini bütün dünyaya duyurarak, ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım gür sesi yedi düvele ilan edilmiştir.”

Şehit kanlarıyla sulanan vatanımızda, bir beraber ve bütün olmak zorundayız diyen Ünal sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizin huzuru, refahı ve ülkeler içerisinde en önde olabilmemiz için birliğimiz ve dirliğimiz daim olmalıdır. Bizi hiçbir şey ayırmamalıdır. Farklı düşünceler içinde olunsa bile, söz konusu vatan, millet, devlet, bayrak olduğunda, Kurtuluş savaşında ve son olarak                   15 Temmuz’da olduğu gibi bütünleşebilmeliyiz. Ülkemizde hep birlikte huzur ve esenlik içerisinde yaşayabiliriz. Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan ülkemizi, bizler de gelecek nesillere daha müreffeh bir şekilde bırakmak görevimizdir. Rahmet olan birlikteliği kimsenin bozmasına izin vermemeliyiz.

Ayrışmaların yaşandığı ülkelerin, özellikle de komşularımızın içine düştüğü zorlu ve karmaşık durum ortadadır. Vatanımızın, içeride ve dışarıda hain oluşumlara karşı korunması için, dün olduğu gibi bugün de yapılan şanlı mücadelede görev alanlara üstün başarılar diliyoruz. Yüce Allah Devletimizi ve milletimizi her türlü kötülük, hainlik ve desiselerden muhafaza eylesin.”

Ünal sözlerine şöyle devam etti: “96. yılına ulaştığımız Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şanlı ecdadımız ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kurtuluş mücadelesinde, en ön saflarda olan ve önderlik yapan kahraman müftülerimizi ve bütün din görevlilerimizi saygıyla yad ediyorum. Mazlumların ümidi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’miz sonsuza dek yaşayacaktır."




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder