HABER DETAYLARI

GENEL BAŞKAN ÜNAL: DİN GÖREVLİLERİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR.


Genel Başkanımız Nuri Ünal ve Genel Başkan Yardımcımız Hakan Paş, Bursa Şubemizin düzenlediği ilçe temsilcileri eğitim ve istişare toplantısına katıldı.

Bursa Şube Yönetim Kurulu üyeleri, işyeri ve ilçe temsilcilerinin katıldığı eğitim ve istişare toplantısında konuşan Genel Başkan Ünal, özetle şunları söyledi:

“Camiler ve Din Görevlileri Haftamızı kutluyorum. Bu hafta münasebetiyle bütün Diyanet çalışanlarımızın problemleri görüşülmelidir. Çözüm yolları bulunmalıdır. Görevliler arasında hangi sebep olursa olsun ayrımcılık yapılmamalıdır. Atama, nakil, görevde yükselmede liyakat, ehliyet ve yalnızca Türk Devletine sadakat, millete hizmet etme anlayışı aranmalıdır. MBSTS kaldırılmalı, lojmanı olmayan cami ve Kur’an Kurslarına Toki marifetiyle lojman yapılmalıdır. 3600 ek gösterge herkesi kapsayacak şekilde bir an önce çıkarılmalıdır. 4/B sözleşmeli çalışanlar, vekil İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Fahri Kur’an Kursu öğreticileri kadroya alınmalıdır.

5. Dönem Toplu Sözleşme maalesef yetkili konfederasyonun iş bilmezliği ve vurdumduymazlığı yüzünden boşa geçmiştir. 2020 ve 2021 yılları heba edilmiştir. Artık yetki ehli olan Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’e verilmelidir. Bunun için hep birlikte çalışmalıyız. Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği ve Denetleme Kurulu üyeliğinde mutlak Din Görevlilerinden bir temsilci bulunmalıdır.” dedi.

Toplantıda Bursa Şube Başkanımız Hilmi Şanlı, Bursa Şubesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Üye sayısının arttığını dile getirerek hedeflerinin 2020 Mayıs ayında 1000 olduğunu dile getirdi. Yardımlaşma Sandığı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Şube Başkanımız Hilmi Şanlı tarafından Genel Başkanımız Nuri Ünal’a İznik Çinisi hediye edildi. Ayrıca emekli olan Şube Başkan Yardımcısı Selami Ustaoğlu ve önceki dönem Şube Başkanımız Ayhan Polat’a Genel Başkan Ünal Bursa Şubemizce hazırlanan birer plaket takdim etti.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder