HABER DETAYLARI

KAMU ÇALIŞANLARININ MUTLU OLMASI İDARECİLERE BAĞLI


KAMU ÇALIŞANLARININ MUTLU OLMASI İDARECİLERE BAĞLI

ÇALIŞANLAR HUZURLU OLSUN Kİ HİZMET KALİTELİ SUNULSUN

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GENEL BAŞKANI NURİ ÜNAL’IN ÇALIŞMA HAYATI İLE İLGİLİ YAZISI:

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin olmazsa olmazı “DEVLET MEMUR”ları huzur istiyor.

Kamu çalışanları; sendikal ayrımcılık ve baskıdan, liyakate dayanmayan atamalardan artık bıktı.

Özellikle kurumlarımızı yöneten bazı idarecilerin taraflı davranışları, çalışanlarımız üzerinde olumsuz etki bırakıyor. Bu olumsuzluk, çalışma barışını, iş yerlerinde birbirine olan güveni, sevgi ve saygıyı azaltarak, onarılmaz bir hale getiriyor. Emekliliğim dolsa da bir an önce ayrılsam diyen çalışanların sayısı, her geçen gün çoğalmakta. Ayrılanlar da kurumlarına bir daha geri dönüp bakmak istemez haldeler. Kısaca kamu çalışanlarının mutsuzluğu ve huzursuzluğu artmaktadır.

Taraflı davranan bazı idareciler, kendilerini kurtarmak için “ne yapalım siyasiler böyle istiyor” gibi bir sözün arkasına sığınmaktadırlar. Unutulmaması gereken, hem idari hem de manevi anlamda, hesabı verecek olan işi yanlış yapan olacaktır. Yani, başkası memnun olacak diye hiçbir idareci kul hakkı yememelidir. Kendisini ateşe atmamalıdır.

Kendisini vaz geçilmez gören ve sendikal ayrımı adet haline getiren o bazı idarecilere, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 01 Mayıs 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı konuşmayı bir kez daha hatırlatmak istiyorum:

“Kimi sendikaları makbul, kimi sendikaları öteki olarak gören kafa 28 Şubat dönemi kafasıdır. Birileri bu kafayı yeniden hortlatmaya çalışıyor. Biz hiçbir sendikaya kendi arka bahçemiz olarak bakmadığımız gibi, kimsenin de sendikaları arka bahçesi hâline getirmeye çalışmasına da rıza göstermeyiz.

Evine ekmek götürmek dışında bir çabası olmayan insanları sırf siyasi veya ideolojik sebeplerle mağdur etmenin, ekmeğiyle oynamanın vebalinin altından kimsenin kalkamayacağını ifade ederek, bu tür yanlışlardan en kısa sürede dönülmesi temennisinde bulundu.”

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu açıklaması ışığında;

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, bütün yöneticilerimize tavsiyemiz ve beklentimizi bir kez daha belirtelim. Çalışanlar idarecilere emanettir ve emanete emin bir şekilde davranmak gerekir. Yıllarca kurumlara hizmet eden, emek veren kamu çalışanlarını ayrıştırmayalım. Makamlar kimseye baki değildir. Hayırla yad edilmek sizlerin elindedir. Esas olan, kurumlarımızın iyi yönetilmesi, çalışma barışının temini, huzurlu ve verimli çalışma ortamının oluşturulmasıdır. Bu ise idarecilerin asli görevlerindendir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak bizler; yine liyakat, ehliyet, hakkaniyet, bilgi ve başarı demeye devam edeceğiz. Bunun karşısında olanların da her ortamda karşılarında olacağız ve ifşa edeceğiz.

Amacımız, kamu çalışanlarının tayin, terfi, atanma, görevde yükselme veya unvan değişikliği gibi işlemlerinde kendi haklarıyla sonuç alabilmesidir. Siyasetçilerin, sendikaların veya başka unsurların aracılığına ihtiyaç hissetmemeleridir.

Hak eden çalışanın hak ettiğini kendisinin alması için, başta siyasiler olmak üzere, hak aramak için yola çıkmış sendikalar, kurum yöneticilerine köstek değil destek olmalıdırlar.

Kısaca söylemek gerekirse;

EMANETİ (İŞİ) kendi yakınınıza, kendi düşüncenizden olana, sendikal yakınlığınıza, siyaseten söylenene değil,

EHLİNE VERMENİZ yeterlidir.

Mutlu, huzurlu ve üretken çalışma hayatı dileğiyle.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder