HABER DETAYLARI

FRANSA VE İTALYA SOYKIRIMI KENDİLERİNDE ARASIN


 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Milleti’ne düşmanlıklarını her daim dile getiren ve sözde soykırım iddialarını ısıtıp ısıtıp gündemde tutmak isteyen Fransa ve İtalya’yı protesto ederek, “Türk Milleti tarihin hiçbir döneminde soykırım yapmamıştır, hep mazlumun yanında olmuştur” dedi.

Genel Başkan Ünal, "Millet olarak geçmişimizden utanacak hiçbir şeyimiz bulunmamaktadır. Türk milleti asla soykırım yapmamıştır. Hep mazlumun ve muhtaçların yanında olmuştur.  Bunu en iyi bilen Fransa ve İtalya gibi emperyalist anlayışların temsilcileridir” dedi.

Genel Başkan Ünal açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Fransa ve İtalya önce kendi geçmişlerine ve şimdiki durumlarına bir bakmalıdırlar. Mazlum milletleri nasıl sömürgeleştirdikleri ortadadır. Masum insanları yok ettikleri unutulmamıştır. Kendi geçmişleri kan, gözyaşı, vahşet ve yıkımlarla doludur. Sözde soykırım yapıldı diye dünyaya kendi yaptıkları suçlarını bastırmak istemektedirler. Her yıl 24 Nisan günü gelirken, Türk Milleti düşmanlıkları bir kez daha depreşmektedir. Gerçek asla ve asla değişmez. İftirayı atanlar vicdanlarda boğulmaya mahkûmdurlar” dedi.

Genel Başkan Ünal; Fransız Parlamentere tokat gibi cevabı için Dışişleri Bakanı sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na da teşekkür ederek “NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz Orta Doğu Özel Grubu Ortak Toplantısı'nda, Fransız Parlamenter Sonia Krimi'ne Türk Milleti adına gerekli cevabı verdiği, haddini bildirdiği için Dışişleri Bakanı sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. İtalya Temsilciler Meclisi’nin sözde soykırım önerisini kabul etmesinden sonra, Fransa’nın 24 Nisan’ı anma günü olarak ilan etmesini de kınıyorum” dedi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder