HABER DETAYLARI

GENEL BAŞKANIMIZ NURİ ÜNAL HATAY`DA


GENEL BAŞKANIMIZ HATAY’DA TEMSİLCİLERİMİZ VE ÜYELERİMİZLE BULUŞTU

Genel Başkanımız Nuri Ünal, Genel Başkan Yardımcımız Ayhan Arabacı ve Vakıflar Şube Başkanımız Halit Uğurlu 05 Nisan 2019 Cuma günü Hatay’ı ziyaret etti.

Genel Başkan Ünal, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Antakya İlçe Müftüsü Necati Şafak, Defne İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç, Samandağ İlçe Müftülüğü’nü ve müftülük personelini ziyaret etti.

Ziyarette Genel Başkan Ünal; Sendikal faaliyetler ile ilgili bilgiler verdi. 3600 ek gösterge, MBSTS, hac ve umre görevlendirmeleri, atama-nakillerin hakkaniyetli bir şekilde olması gibi konularla ilgili görüşlerini dile getirdi. Güzide Kurumumuz Diyanet İşleri Başkanlığımıza hizmetlerinde başarılar diledi.

06 Nisan 2019 Cumartesi günü, Hatay-Belen İlçesinde düzenlenen ilçe temsilcileri istişare toplantısına katıldı. İstişare toplantısına; Belen İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Temsilcimiz Hayrettin Şahin, Türkiye Kamu-Sen’e üye Sendikalarımızın Şube Başkan ve İl Temsilcileri, Sendikamızın Kilis İl Temsilcisi Mehmet Emin Gültekin ve yönetimi, Hatay Şube Başkanımız Bekir Sağlam ve yönetimi, ilçe temsilcilerimiz ile üyelerimiz katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, Belen İlçe Temsilcimiz Yasin Ateş’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Yasin Ateş’in selamlama konuşmasının ardından Hatay Şube Başkanımız Bekir Sağlam açılış konuşmasını yaptı. Belen İlçe Müftümüz Mehmet Seri Doğru, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’de birer konuşma yaparak çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

Genel Başkanımız Nuri Ünal; katılımcıları selamladıktan sonra, sendikal çalışmalar hakkında ve güncel konularla ilgili bilgilendirme yaptı. Ülkemizin birliği, dirliği ve bütünlüğünün önemine dikkat çekti ve şunları söyledi: “Sınıra yakın bir yerdeyiz. 3,5 milyona yakın Suriye’li vatandaş ülkemizde barınıyor. Bu da göstermektedir ki Devlet önemlidir. Devletin olmadığı, istiklalin sembolü bayrağın dalgalanmadığı yerde hiçbir şey yoktur. Bu sebeple, şehit kanlarıyla sulanmış ay yıldızlı al bayrağımızın nazlı nazlı dalgalanması tartışılmaz. Milletimizin bir ve bütün olması elzemdir. Kurumlarımızın her alanda doğru ve adaletli hizmet üretmesi kaçınılmazdır.

Bizler; Türkiye Kamu-Sen, üye sendikalarımız ve Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin bütünlüğü içerisinde çalışanlarımızın haklarının korunması için çalışıyoruz. Bizler, Yüce Allah’ın buyurduğu gibi “emanetin ehline verilmesini” istiyoruz. Yine tekrar ediyorum ki; hak edenin hak ettiği yere kendi bilgisi, liyakati ve başarısı ile gelmesi bizim olmazsa olmazımızdır.

Sendikal hareketi bir araç olarak görüyor ve bu aracı güzel, düzgün bir şekilde hedefine götürmek istiyoruz. Bizler, ilkeli, kararlı ve hepsinden önemlisi de ahlaklı bir sendikacılık yapıyoruz. Çalışanlarımızın emeklerinin layıkıyla alınması için, etkili olan Sendikamız ve Türkiye Kamu-Sen yetkili olmak durumundadır. Emanet ehline verilmelidir.

Kimsenin hakkını yemedik, kimsenin de üyelerimizin hakkını yok etmesine asla ve asla izin vermeyiz.”

Daha sonra, ilçe temsilcilerimiz ve üyelerimiz görüş ve önerilerini dile getirdiler.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder