HABER DETAYLARI

MALAZGİRT ZAFERİ`NİN 951. BÜYÜK TAARUZUN 100. YILI KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal “Malazgirt Zaferi’nin 951 ve Büyük Taarruzun 100. yıldönümleri münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu;

ECDADIMIZIN EMANETİ CENNET VATANIMIZ TÜRKİYE’MİZ

Türk ve dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından birini oluşturan, Malazgirt Zaferinin 951. yılını kutluyoruz. Aynı zamanda, Malazgirt Zaferinden 851 yıl sonra aynı ruh ve heyecanla, istiklalimiz ve istikbalimiz için başlatılan Büyük Taarruzun başlayışının 100. yılını kutluyoruz.

Malazgirt’te, büyük hazırlıklarla ve kibirle oluşturulan ve yenilmez olarak baktıkları Bizans ordusu, Türk ordusu karşısında dağılıp gitmiştir. İnancın, imanın, azmin ve fedakarlığın sonucu olarak Allah’ın yardımı ile alınan zafer, asırlar geçse de unutulmayacaktır.

Malazgirt Zaferinden sonra şanlı ecdadımız, Anadolu’ya, Marmara ve Ege kıyılarına kadar ilerlemişlerdir.  Fetih anlayışıyla aldıkları toprakları ebedi olarak vatan yapmışlardır.

Türk Milletini Anadolu’dan çıkarmak isteyen Emperyalist anlayış, Malazgirt’i unutamamış ve yıllar sonra yeniden dört koldan saldırılara başlamışlardır.

Türk Milleti; Allah’ın yardımı, sarsılmaz imanı, hürriyet aşkı ve ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla her defasında düşmanı yok etmeyi bilmiştir. Malazgirt’te Alparslan’ın anlayışıyla, Büyük Taarruzda Atatürk’ün cesareti ve kararlılığıyla yeniden tarih yazılmıştır.

Malazgirt’te Anadolu topraklarını ebediyen Türk’e vatan olması için vurulan mühür, Büyük Taarruzla kalıcı olarak perçinlenmiştir. O kutlu anlayış bugün de devam etmekte ve yarınlarda da devam edecektir.

Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır anlayışıyla milletçe bir, beraber ve bütün olduğumuz sürece, şanlı ecdadımızın emaneti olan bu cennet vatanımızda ebediyen huzurla yaşayabiliriz.

Emanet aldığımız ve aziz şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanan bu toprakları, gelecek nesillere emin, güçlü ve müreffeh bir şekilde bırakmak hepimizin sorumluluğu ve öncelikli görevidir. Bunun için çok çalışacağız, üreteceğiz, her alanda güçlü olmak için var gücümüzle çaba sarf edeceğiz. 

Şanlı Malazgirt zaferimizin 981. ve Büyük Taarruzun başlayışının 100. yılında başta Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şanlı askerlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Cennet vatanımızı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin ve ecdadımızın ruhları şad, mekanları cennet, Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sas) Efendimize komşu olsunlar.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz güçlü bir şekilde ebediyen var olsun.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder