HABER DETAYLARI

19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yaptığı yazılı açıklama:

Emperyalist anlayışın gözü dönmüş taşeronlarına karşı, bağımsızlık için 103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’dan meşaleyi yakmıştı. 19 Mayıs, Türk Milletinin yeniden dirilişinin adı olmuş ve kaybolmaya yüz tutmuş gelecek umutları tekrar yeşermeye başlamıştır.

19 Mayıs 1919 istiklal aşığı milletimizin Samsun’dan başlattığı kutlu bir yoldur. Birlik, beraberlik ve imanla her türlü zorluğun üstesinden gelineceğinin göstergesidir.

Yarınlarımızın emin olabilmesi için, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi milli ve manevi değerlerle donatmak hepimizin asli görevidir. Gençlerimizi hem bedenen sağlıklı olmalarını sağlamak hem de ruh sağlıklarının korunması için gereken tedbirleri almalıyız. Gençlerimize yapılacak her türlü ilgi ve destek, ülkemizin geleceğini de koruyacaktır.

103 yıl sonra aynı duygularla geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin ve milletimizin    19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

O zor şartlarda, yedi düvele karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan büyük fedakârlıklarla istiklal ve istikbalimiz için milli uyanışı ve direnişi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, cefakâr kahramanları ve aziz şehitlerimizi rahmet, saygı, hürmet ve dualarla anıyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder