HABER DETAYLARI

VAKIF HAFTASI KUTLU OLSUN


“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır; malın en hayırlısı, Allah yolunda harcanandır; Allah yolunda harcananın en hayırlısı da insanların en çok ihtiyaç duyduğu şeyleri karşılayandır.” Hz.Muhammed (sas)

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 9-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında kutlanacak “VAKIF HAFTASI” nedeniyle yaptığı açıklama:

9-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında kutlanacak Vakıf Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “Vakıflar Genel Müdürlüğü, geçmişten bu güne köprü olarak ecdadımızdan miras kalan eserleri geleceğe taşımak gibi çok değerli ve önemli bir görevi yerine getirmektedir” dedi.

Ünal şunları söyledi; “Vakıflar Genel Müdürlüğü, asırlardır bizlere emanet olarak bırakılmış, eşi benzeri olmayan, büyük bir titizlikle yapılmış ve günümüze kadar gelmiş eserleri, yarınlara emanet etmenin çabası gayreti içerisindedir.

Sadece eserlerin muhafazası, korunması, bakımı ve onarımı değil, aynı zamanda medeniyetimizin en önemli müessesi olan vakıf kültürünü devam ettirmektedir. Yardımlaşmayı, dayanışmayı, ihtiyacı olanlara hiçbir karşılık beklemeden verebilmeyi, iyilik yapabilmeyi ve bu geleneğin devam ettirilmesini sağlamaktadır.

Sadece Allah’ın rızasını kazanmak, insanlara, bütün canlılara ve tabiata faydalı olabilmek için ecdadımız; kütüphaneler, köprüler, hanlar, hamamlar, medreseler, camiler, şifahaneler, kervansaraylar, aş evleri ve barınaklar gibi hayır kurumlarını inşa etmişlerdir. Yapılan bu eserler sadece canlıları değil, bizlere emanet edilen çevremizi korumak için de yapılmıştır. Oluşturulan vakıf eserlerinin yaşaması, korunması ve işletilmesi için de gerekli tedbirleri almıştır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, aynı anlayışla dünden kalan vakıf eserlerini idame ettirmektedir.”

Genel Başkan Ünal şöyle devam etti; “Vakıflar Genel Müdürlüğü üstlendiği önemli görevleri yurtiçi ve yurtdışında ikibin civarında kıymetli çalışanlarıyla yerine getirmektedir.

Her yıl Mayıs ayında düzenlenen Vakıf Haftası önemlidir. Hem vakıf anlayışının unutturulmaması, emeği geçenlerin anılması, hem de vakıf işlerini canla başla ve az sayıda personel ile yerine getiren vakıf çalışanlarının problemlerinin giderilmesine vesile olmalıdır.

Vakıf Haftası vesile edilerek; Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanları arasında liyakat, ehliyet, bilgi, tecrübe ve hakkaniyet öncelik yapılmalıdır. Yıllarca emek vermiş çalışanlara gerekli unvan değişiklikleri sağlanmalıdır.

Diğer kurumlara göre çalışan sayısı az olan Vakıflar çalışanlarının; mali, özlük ve sosyal haklarındaki eksiklikler bir an önce giderilmelidir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Vakıflar Genel Müdürlüğünün kıymetli çalışanlarının her daim ve her platformda yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum.  

Bu duygularla; Vakıf Haftası’nın Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarımıza, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyor, muhteşem vakıf eserlerini, kurum ve kuruluşlarını kurarak bizlere emanet eden şanlı ecdadımızı, hayırseverleri ve yardımcı olanları rahmet, minnet, şükran ve dualarla anıyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder