HABER DETAYLARI

RAMAZAN BAYRAMI KUTLU OLSUN


“BAYRAM BİRLİK, DİRLİK, ESENLİK VE HUZUR GETİRSİN”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; Ramazan Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Genel Başkan Ünal, “Bütün Müslümanların neşesine ve birlikteliğine vesile olacak Ramazan Bayramının bütün insanlığın huzuruna ve esenliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan (cc) niyaz ediyorum” dedi.

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluşa vesile olacak Ramazan ayının sonuna geldik. Sadece ve sadece Yüce Allah’ın (cc) rızasını kazanmak için oruçlarımızı tuttuk, hatalarımıza ve işlediğimiz günahlarımıza tövbe ettik, af diledik ve sonrasında bayrama ulaşacağız diyen Ünal şöyle devam etti; “Her toplumun kendilerine has ortak sevinç günleri vardır. Müslümanlar olarak bizlerin de Ramazan ve Kurban gibi dini bayramlarımız bulunmaktadır. Bizler, 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü başlayacak olan, Ramazan Bayramına kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz.

Bayramlar, ortak kıvanç, mutluluk ve samimi duyguların yaşandığı önemli günlerdir. İnsanların kırgınlıkları, küskünlükleri ve birbirine olan eksiklikleri unutarak, muhabbetin ve kucaklaşmanın yaşanacağı zaman dilimidir. Bayramı bayram yapabilmek için gerekli çabayı da gösterebilmeliyiz. Önemli olan ise bayram tadını her insana ve her kesime ulaştırmaktır.”

Ramazan ayında kazandığımız güzel hasletlerin, bayramda daha da yükseklere çıkması ve bayramdan sonra da artarak devam etmesi gerektiğini vurgulayan Ünal şunları söyledi; “Bayramı fırsat görerek, Ramazan ayında oluşan manevi ve güzel havanın, diğer zamanlarda da yaşanabilmesini sağlamalıyız. Yardımlaşma, dayanışma ve birbirini affedebilme anlayışını toplumun tamamına yayabilmeliyiz. Yetimler, kimsesizler, düşkünler ve hastalar unutulmamalı, bayram sevincini bir an bile olsa herkese tattırabilmeli, kardeşlik duygularımızı pekiştirmeliyiz.

Ne acıdır ki; Ramazan bayramına ülkemizin etrafında yaşanan savaş, şiddet ve terörün gölgesinde giriyoruz. Bütün insanların, hangi dine mensup olursa olsun, kan ve gözyaşlarının durması için çaba göstermeleri gerekmektedir. Geçtiğimiz iki yılda salgının bütün insanlığı esir aldığı unutulmamalıdır. Tarih iyi incelenmeli ve ders alınmalıdır.

Aziz canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kıymetli yakınlarına ve gazilerimize hayırlı ve huzurlu bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum.

Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, milletimizin, gönül coğrafyamızda bulunan bütün soydaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, soydaş ve dindaşlarımız başta olmak üzere mazlumların huzura kavuşması dileğiyle bayramın bütün insanlığa huzur, barış, esenlik, birlik ve dirlik getirmesini Yüce Allah'tan (cc) niyaz ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder