KAMU-SEN HABER DETAYLAR

GENEL BAŞKANIMIZ TÜRK TARIM ORMAN-SEN BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISINA KATILDI


Konfederasyonumuza bağlı Türk Tarım Orman-Sen’in Eğitim ve İstişare Toplantısı Ankara’da Genel Başkanımız Önder Kahveci’nin de katılımıyla gerçekleşti.

KAHVECİ: BAYRAĞIMIZA EL KALDIRANLARA DEDELERİNİN YAŞADIĞI AKİBETİ YAŞATMAKTAN İMTİNA ETMEYİZ 

Başkanlar Kurulu Toplantısının açılış konuşmasını yapan Kahveci, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini açıklayarak, ”Türk Tarım Orman Sen’imizin Başkanlar Kurulu Toplantısını şimdiden tüm sonuçlarıyla hayırlı olmasını diliyorum. Çalışma hayatının sorunları çok fazla elbette, biz mücadelemize devam ediyoruz. Bunları konuşacağız. Ancak ne yazık ki, 2020 yılı çok da iyi başlamadı. Elazığ’daki deprem, İdlib şehitleri, Van’daki çığ felaketi ve onu konuşurken düşen uşak bizleri derinden üzmüştür. Şehit olan ve hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi. 

Avrupa Parlamentosunda Türk Bayrağını yırtan Yunan milletvekiline de tepki gösteren Kahveci, “dedelerinin akıbetini özleyenler var. Kendilerine geçmişi hatırlatmayı iyi biliriz. Bizim bayrağımız onlarınki gibi masada çizilmedi. Gerekirse, biz hadlerini bildiririz” dedi.

Dik duruşuyla, onurlu ve tavizsiz sendikacılık anlayışla memur sendikacılığının amiral gemisi Türkiye Kamu-Sen’in büyük bir teşkilat olduğunu vurgulayan Genel Başkanımız şu şekilde konuşmasını sürdürdü;

“Türkiye Kamu-Sen olarak, hep zor zamanlarda sendikacılık yaptık. Birileri gibi oturduğumuz yerden üye yapıp bugünlere gelmedik. Baskılara ve farklı tavırlara maruz kaldık. Ama çıktığımız bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmedik. Bütün bu zorluklara rağmen, bugün 420 bin üyesiyle mücadelesine devam eden Konfederasyonumuzun gücüne güç katan siz kıymetli yöneticilerimizin çabasına tüm Türkiye şapka çıkarıyor. Türkiye Kamu-Sen’in yöneticileri hiçbir zaman kısa mesafe koşucusu olmadı. Biz hep nefesimizi uzun maratonlara göre hazırladık. Bu mücadelede katkısı ve emeği çok olan siz kıymetli kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum.”

KAHVECİ: 420 BİN ŞEREFLİ ÜYEMİZLE BÜYÜK BİR MÜCADELENİN ÖRNEĞİNİ SERGİLİYORUZ

Kamuda yaşanan sıkıntıların takipçisi olduklarını da belirten Kahveci, “sendikalarda yetkiyi değiştirme vakti gelmiştir, yetkiyi söke söke alacağız” diyerek devam etti;

“Kamuda sıkıntılarımız fazladır. Yıllardır bu sıkıntıların azalması için mücadele ediyoruz. Özellikle artık had safhaya ulaşmış sendikal ayrımcılık noktasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. İş bilmezler, bürokrasiyi kullanarak kamuda rüyalarında bile göremeyecekleri yerlere terfi ediliyor. Bunun sıkıntısını milletçe yaşıyoruz. 15 Temmuz günü yaşananlar liyakatsiz yöneticilerin bir yerlere getirilmesinin sonucudur. Adalet anlayışının hakim olmadığı yönetimlerde her türlü zorbalık yaşanabilir. Bizler bunun mücadelesini veriyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın terbiyesiyle yetişmiş bit teşkilat olarak istediğimiz sadece adil olunmasıdır. 

20 milyon insanı yakından ilgilendiren 5. Dönem toplu sözleşme dönemi hüsranla sona erdi. Yetkili sendikalar masada bir irade kuramadılar. Masaya getirdiğimiz 3600 ek gösterge düzenlemesi, vergi dilimlerinin azaltılması, sözleşmelilere kadro gibi hayati önemdeki konuları tartıştırmadılar. Malum sendikaların derdi, bizlerin masada olmasına itiraz etmekle sınırlı kaldı. Biz gücümüzü 420 bin şerefli üyemizden alıyoruz. Onların ipliğini de pazara çıkarmaya devam edeceğiz. Kamu çalışanlarının da şapkayı önüne alıp düşünmeleri gerekiyor, yetkiyi değiştirme vakti gelmiştir, söke söke alacağız. 

Ekonomik olarak yaşadığımız tablo karşımızda. Bizim hedefimiz kamu çalışanlarını yoksulluk sınırı olan 6780 liranın üstüne çıkartmaktır. 2018 yılı sonu itibariyle 4 kişilik ailenin asgari geçim sınırı 1032 lira artarken, aynı dönemde kamu çalışanlarının geliri sadece 440 lira artmıştır. Aradaki fark ortadadır.”

KAHVECİ: TÜRKİYE KAMU-SEN MEMUR SENDİKACILIĞININ KARDELEN ÇİÇEĞİDİR

Kamuda yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında “Memur Paketi” hazırladıklarını ifade eden Kahveci, er ya da geç verilen mücadeleden sonuç alacaklarını sözlerine ekledi;

“Türkiye Kamu-Sen mücadelesine devam etmektedir. Gündemimizde iki önemli madde bulunmaktadır. Bunlardan birincisi toplu sözleşmede imza yetkisinin 2 kişiye bırakılmasıdır. Bu durumun düzeltilmesi gerekiyor, 20 milyon insanı yakından ilgilendiren konular hakkında nihai karar iki kişinin imzasına bırakılamaz. Bir diğeri de kamu çalışanlarına mutlaka grev hakkı verilmelidir. “Yeni kanun yeni vizyon” sloganıyla çalıştay hazırlığı içerisindeyiz. Bu konuların hepsi masaya yatırılacak. 

Türkiye Kamu-Sen “Memur Paketi” adı altında hükümetten net taleplerini sıralamıştır. Bu paketin içerisinde birçok sıkıntıya çözüm önerisi vardır. Sözleşmelilere kadro verilmesi, memurların tüm gelirlerinin emekliliğe sayılması, vergi dilimindeki adaletsizliğin giderilmesi, 3600 ek gösterge düzenlemesinin hakkaniyetli bir şekilde yapılması, yardımcı hizmetlilerin genel idare hizmetler sınıfına geçirilmesi, bayram ikramiyesinden memurların da faydalanması, mülakat uygulamasının sona erdirilmesi ve liyakat esaslı görevlendirmelerin yapılması, 4688 sayılı yasadan kaynaklı aksaklıkların giderilmesi gibi kamuda çok önemli sorunlara çözüm önerisi getiriyoruz. Gerekirse yönetici akademisi kuralım diyoruz. 

Türkiye Kamu-Sen Memur sendikacılığının kardelen çiçeğidir. Er ya da geç hak ettiğimiz yere geleceğiz. Teşkilatımızın her ferdiyle gurur duyuyoruz.”

Türk Tarım-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci de yaptığı konuşmada teşkilata teşekkür ederek, verilen mücadelenin çok kutlu olduğunu söyledi. Toplantıya katılan teşkilat üyelerine seslenen Demirci, iş kolu bazında yaşanan sıkıntıların takipçisi olduklarını ve toplantıda detaylı olarak geleceğe yönelik hedeflerin belirleneceğini ifade etti. 

Türkav Başkanı Ebubekir Korkmaz da Türkiye Kamu-Sen’in sadece memurun değil, Türk Milletinin de kutup yıldızı olduğunu söyledi. 

Konuşmaların ardından Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Koordinatörü Ercan Han, iletişim üzerine bir sunum gerçekleştirdi. 




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder