HABER DETAYLARI

VAKIF HAFTASI KUTLU, ÇALIŞANLARIMIZ MUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal;
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 6-12 Mayıs 2019 tarihleri arasında kutlanacak
“VAKIF HAFTASI”
nedeniyle yazılı açıklamada bulundu:

6-12 Mayıs 2019 tarihleri arasında kutlanacak Vakıf Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün en başta ecdad yadigarı eserlerin geleceğe taşınması gibi çok önemli bir görevi ifa ettiğine dikkat çekti.

Ünal; Vakıf geleneğinin devam etmesinin önemine dikkat çekerek  “Ecdadımız; sadece Allah’ın rızasını kazanmak ve insanlara faydalı olabilmek için camiler, medreseler, hanlar, şifahaneler, kervansaraylar, aş evleri ve köprüler gibi vakıf ve hayır kurumlarını inşa etmişlerdir. Bu güzide ve faydalı eserlerin yaşatılması için de vakıf müesseseni kurmuşlar, düzgün bir şekilde işletilmesini sağlamışlardır. Günümüzde de bu anlayışın, aynı şevk ve heyecanla devam etmesi sevindirici ve gurur vericidir” dedi.

Ünal; “Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde, 1.800 çalışan vakıf hizmetleri için yurtiçi ve yurtdışında büyük bir özveri ile gece gündüz çalışmaktadır”.

Bu önemli hizmetleri,  bugün kendini bu işe adayan yaklaşık 1800 Vakıflar Genel Müdürlüğü personeli tarafından yapıldığını belirten Ünal; “Vakıf Haftası bir fırsat olarak, paha biçilmez eserlerin tamir ve bakımlarından, yoksul ve kimsesizlere yardıma, öğrencilere burs vermeye kadar vakıf geleneğine ait  güzel hizmetleri yapmak için, yaklaşık 1800 Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanı kendilerini adamıştır. Böylesine güzel ve kalıcı hizmetleri yürüten çalışanların problemlerini gidermek te yapılan hizmetler kadar önemlidir” şeklinde konuştu.

Ünal; “Öncelikle, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün her düzeydeki yöneticilerinin çalışanlara eşit davranması gereklidir” dedi.  

Ünal şöyle devam etti; “Çalışanlar görüşlerine, memleketlerine ve özellikle de sendikal tercihlerine göre değerlendirmeye tabi tutulmamalıdır. Atama, nakil, yer ve unvan değişikliği veya görevlendirmelerde adalet, liyakat, ehliyet, hakkaniyet, bilgi ve kıdem gibi özellikler dikkate alınmalıdır. Kısaca hak eden, hak ettiği yere kendi hakkıyla gelebilmesi temin edilmelidir. Unutulmaması gereken, çalışanların tamamı idare edenlere emanettir. O halde emanete emin bir davranış sergilenmelidir. Emanet te ehline verilmelidir. Yapılan işlerde oluşacak başarı da çalışanlara gösterilen ilgi, alaka ve iltifattan geçtiği unutulmamalıdır” dedi.

Genel Başkan Ünal; Vakıf Haftası vesilesi ile Vakıflar çalışanları sorunlarına çözüm bekliyor diyerek şunları ifade etti: “Mali, özlük, sosyal ve çalışma hayatındaki eksiklikler bir an önce giderilmelidir. Vakıflar çalışanlarının servis, öğle yemeği, lojman problemleri acilen giderilmeli, kira gelirleri tekrar çalışanlara dağıtılmalıdır” dedi.

Ünal, “Vakıf Haftası’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, muazzam eserleri ve kurumları bizlere bırakan ecdadımızı ve hayırseverleri rahmetle anıyor, bütün çalışanlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder