BASINDA TDVS

SİYONİST YİNE KUDURDU

FANATİK YAHUDİLER BU DEFA DA KURULUŞ GÜNÜ BAHANESİYLE AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail polisi eşliğinde gerçekleştirilen zorbalığı protesto eden - Müslümanlar Mescidi Aksa'nın avlusunda saf tutarak namaz kıldı. | Namaz kılanlara güç kullanarak müdahale eden İsrail polisi, Aksa'ya girmek isteyen Müslümanlara da engel oldu. Müslümanlara mübarek ramazan ayında dahi huzur vermeyen Yahudi yerleşimciler, bayram sonrası baskı ve zorbalıklarını artırdı. Terör devleti İsrail polisinin eşlik ettiği yaklaşık 600 fanatik Yahudi yerleşimci, Mescidi Aksa'nın avlusuna baskın düzenledi. Aralarında Yahudi milletvekillerinin de bulunduğu fanatikler Aksa'da İsrail bayrağı açarak, İsrail milli marşını söyledi. Baskını protesto eden 50 kadar Filistinli gözaltına alınırken, çok sayıda direnişçi de yaralandı.

Akit'e konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Dünya artık İsrail'e karşı sesini yükseltmeli. Gözü dönmüş fanatiklerin zorbalıklarına dur denilmeli" dedi. 600'ü aşkın Yahudi, polis korumasında İsrail'in kuruluş günü bahanesiyle Aksa'ya girdi. Bayrak açıp, marşlar söyleyen Siyonistlere tepki gösteren Filistinlilerden 50'si gözaltına alındı. Ramazan ayında, Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenleyerek İslam ve Müslümanların değerlerine saldıran Siyonistler, provokasyonlarına devam ediyor...

İsrail polisinin eşlik ettiği yüzlerce fanatik Yahudi, İsrail'in kuruluş günü bahanesiyle işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. Fanatik Yahudilerin Aksa'ya baskınından önce çevreye onlarca İsrail polisi yerleştirildi. Filistinlilerin Harem-i Şerife girişine ise izin verilmedi. İsrail polisi baskın sırasında Aksa'da ibadet eden Filistinli Müslümanları darbederek gözaltına almaya çalıştı. İsrail güçleri, ibadet edenlere karşı gaz bombası ve plastik mermi kullanırken Filistinliler sloganlarla karşılık verdi. Müdahale ettiği çok sayıda kişiyi zorla Kıble Mescidi'ne sokan İsrail polisi, mescidin kapılarını zincirleyerek ibadet edenleri içeriye hapsetti. Fanatik Yahudilerin İsrail askerleri eşliğindeki baskını çevredeki Müslüman gençleri de bir araya getirdi. Gençler, Mescid-i Aksa için sloganlar attı. Mescid-i Aksa'nın idaresinden sorumlu Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, 599 fanatik Yahudi'nin gruplar halinde, polisi korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini duyurdu. Vakıf, Yahudilerin baskınını protesto eden 50 civarında Filistinlinin İsrail polisi tarafından gözaltına alındığını aktardı. İsrailli ırkçı vekillerin de bulunduğu baskında bazı fanatik Yahudiler, Aksa içinde İsrail bayrağı açmaya çalıştı, bazıları da İsrail milli marşını söyledi. Yahudiler, Aksa'nın avlusunda kutlama yaptı.. İsrail polisi, 50 kadar Filistinliyi gözaltına alırken birçoğunu "da yaraladı. 'Dünya artık İsrail vahşetine dur demeli. İsrail polisinin eşlik ettiği yüzlerce ırkçı Yahudinin dün yine Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi ve Filistinlilere yönelik polis şiddeti Müslümanların tepkisini çekti. Akit'e konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "israil maalesef yıllardır Filistinli Müslümanlara eziyet, vahşet ve yok etme politikasını artırarak devam ettiriyor. Ve ne acıdır ki, Türkiye haricinde de kimseden ses çıkmıyor. Bütün dünyanın özellikle de Müslüman nüfusu çok olan ülkelerin yöneticilerinden tepki olmayınca, İsrail daha da hırçınlaşıyor" ifadesini kaydetti.

GÖZÜ DÖNMÜŞ IRKÇI YAHUDİLER 

Nuri Ünal, "israil, her fırsatta Müslümanlara saldırıyor. Irkçı Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girmesi sağlanıyor. Ancak oranın esas sahibi olan Müslümanlara giriş izni verilmiyor. Bir taraftan İsrail polisi, bir taraftan da ırkçı Yahudiler Müslümanları öldürüyor. Bunu da büyük bir zevk ile yapıyorlar. Özellikle gelişmiş ülkeler ve Müslüman ülke yöneticileri artık israil'e karşı sesini yükseltmeli, israil'in vahşetlerine karşı dur diyebilmelidirler" dedi.


Ekleyen: SİYONİST YİNE KUDURDU