TÜRK DİYANET VAKIF-SEN WEB-TV HABER

"10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI...


"10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ"

İNSAN HAKKI ALLAH’IN LÜTFUDUR

MÜSLÜMANLARA YAPILAN ZULÜMLER SON BULMALIDIR

Dünya İnsan Hakları günü nedeni ile Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliği önünde açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Nuri ÜNAL konuşmasında şunlara değindi;

Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, öncelikle dün Irak’ın kuzeyinde Pençe Yıldırım Operasyon Bölgesinde şehit olan aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilen ve kamuoyuna açıklanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin yıldönümüdür.

İnsan hakkı kutsaldır. Yüce Allah insanı en şerefli bir şekilde yaratmıştır. Yaratılmışların en şereflisi olarak insanı yaratan yüce Allah’a ne kadar şükretsek azdır. 1948 yılından bu güne kadar kutlanan bu değerli gün sadece sözde kalmaktadır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed ( S.A.V.) veda hutbesini okurken insanların birbirinden üstün olmadığı, üstünlüğün yalnızca takvada Allah’a yakınlıkta olduğunu söylemiştir. Yine aynı şekilde kadın haklarını, çocuk haklarını birlikte değerlendirmiştir. Ve bizlere asırlar öncesinden bir hakkın olduğunu o günkü şartlarda öğretmiştir. İslam dini dinin korunması, canın korunması, neslin korunmasını ve malın korunmasını esas almıştır.

Bugün itibari ile dünyanın her tarafında Müslümanların, dindaşlarımızın ve soydaşlarımızın zulüm altında kaldıklarına şahit oluyoruz. Doğu Türkistan’da, Myanmar’da, Filistin’de ve geçtiğimiz sene kurtarılan Karabağ’da insan hakları ayaklar altına alınmıştır. Yeryüzünde nereye bakarsanız bakın Müslümanlar eziyet görmektedirler. Irak’ta, Suriye’de durum ortadadır. Dünya insan hakları günü vesilesi ile bu zulümler bitirilmelidir. Birleşmiş Milletler ilan ettiği beyannameye uyulmasını açıklamalıdır. Ve sözde medeni ülkeler buna öncülük etmelidirler.

İnsan haklarını çiğnemekten vazgeçmelidirler. Ülkemizin iç ve dış karışıklığına sebep olan ve insanlarımızın canına kıyan, askerlerimizi şehit eden PKK, YPG ve IŞİD gibi terör unsurlarına desteklerini bırakmalıdırlar.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeni ile Doğu Türkistan başta olmak üzere Filistin’de, Irakta ve dünyanın her yerinde bulunan tüm mazlumların hakları korunmalıdır.

Batılı ülkelerdeki insanlar hangi hakka sahipse, dünyanın her yerinde bulunan tüm insanlar da aynı haklara sahip olmalıdırlar. İnsan hakları günü söylendiği gibi yazıldığı gibi kalmamalıdır. Uygulamaya geçilmelidir. Mazlumların hakkı teslim edilmelidir.



Haber Grubu: WebTV HABERLER


DİĞER HABERLER