HABER DETAYLARI

19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu:

19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayan zorlu ancak onurlu yürüyüş, 23 Nisan 1920’de Ankara’da taçlanmıştır.

19 Mayıs 1919 tarihi; dağılmakta olan Osmanlı İmparatorluğundan, milli Devletimizin kuruluşuna giden yolun başıdır. Hür doğmuş, hür yaşamaktan ve hür olarak ölmekten asla vaz geçmeyen Türk Milletinin yeniden dirilişinin başlangıcı olmuştur. Merhum Akif’in ifadesiyle, yamyamların ve ne idüğü belirsizlerin, ülkemizi işgal etmelerine karşı kutlu başkaldırının zamanıdır.

Mustafa Kemal ve hürriyet aşığı vatan millet sevdalılarının, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattıkları bu yürüyüş, milletimize umut olmuş, heyecan oluşturmuş, birliğin ve dirliğin adı haline gelmiştir. Sonrasında da adım adım Anadolu’yu ayağa kaldırmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşları döşenmiştir.

İmkânsızlıkların yaşandığı günlerde ecdadımız, bugün bizlerin rahat bir şekilde yaşayabilmemiz için, her türlü zorluklara göğüs germiş, yememiş, içmemiş, istiklal ve istikbali için kenetlenmiştir. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yanında yer almış ve milli mücadelemizi başlatmışlardır. 

Geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimiz, şanlı tarihimizi ve ecdadımızı öğrendikçe, tanıdıkça geleceğe daha da ümitle bakacaklardır. Bunun içindir ki, gençlerimizi milli ve manevi değerlerle yetiştirmeliyiz.

Gençlerimizin bedenen ve ruhen sağlıklı olmalarının yanı sıra, her türlü teknolojik gelişmeyi de öğrenmelidir. Spordan bilime, sanattan yeni buluşlara kadar, bütün dünya gençlerinden daha ileri düzeyde olmaları için gerekli zemin hazırlanmalıdır. Gençlerimizin güçlü olarak yetişmesinde, en küçük bir ihmal gösterilmemelidir.

Milletimizin teminatı olan bugünün gençlerinin görevi “Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek” tir. 19 Mayıs tarihi bunun için önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin ve Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum. Zor şartlarda, milli direnişi 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kendilerini feda eden kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, saygı ve dualarla anıyorum.

Yüce Allah (cc) cennet vatanımızı ve milletimizi, her türlü afet, tehlike, karışıklık, felaket, fitne, fesat ve bütün hainliklerden muhafaza eylesin.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ilelebet var olsun.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder