HABER DETAYLARI

ÇALIŞANLARIMIZA HAKSIZLIK EDEMEZSİNİZ!


Bütün kurumlarda olduğu gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında da bir protokol yapılarak, birlikte çalışma ortamı oluşturulmaktadır.

Bu protokollerden birisi de kısa adı ÇEDES olan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” dir. Yapılan protokolle, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda vurgulandığı gibi öğrenci yetiştirilmesine katkı sunulması amaçlandığı belirtilmektedir.

Görev yapacak personel, iki kurum arasında yapılan protokol gereği, ilgili mevzuattaki şartları taşıyan Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları arasından görevlendirilmektedir.

Özellikle, İzmir-Foça ilçesinde mevcut protokol gereği ve Kaymakamlık oluruyla görevlendirilen ilçe vaizimizin, mesnetsiz bir şekilde hedef gösterilmesini şiddetle kınıyoruz.

Basılı, görsel ve sosyal medyada adının, soyadının, görev yeri ve fotoğrafının izinsiz bir şekilde paylaşılmasını asla kabul etmediğimizi ifade ediyor, ilgililer hakkında yasal işlemin başlatılacağını da belirtiyoruz.

Hatırlatmak isteriz ki; Diyanet İşleri Başkanlığı kurulduğu 3 Mart 1924 tarihinden itibaren, Milletimize hizmet etmektedir ve etmeye de devam edecektir. Anayasa’nın 136. Maddesinde belirtildiği gibi; “Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek” görev yapmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder