HABER DETAYLARI

ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal “Anneler Günü” mesajı yayımladı:

“Sevgili Peygamberimiz’in (sas) bizlere buyurduğu “Rabbin hoşnutluğu, anne-babanın hoşnutluğundadır. Rabbin öfkesi de anne-babanın öfkesindedir” uyarısı unutulmamalıdır.

Yine Peygamberimiz Hz.Muhammed (sas) “Anne baba, kişinin cennete girmesine vesile olacak en yüce kapılardan birisidir” buyurmuştur.

Fedakârlığın, sahiplenmenin, sevginin ve kucaklamanın timsali annelerin günü kutlu olsun.

Geleceğimiz çocuklarımızın, beden ve ruh sağlığı olarak sağlam bir şekilde yetişmesinde ve gelişmesinde en önemli kişidir anneler.

Büyük bir merhamet duygusuyla, sarıp sarmalayan, dayanışma ve paylaşmayı öğretendir anneler. Önce çocuklarını düşünen, yaşına bakmadan çocuklarını göz bebeği gibi koruyan, sarsılmaz hoşgörüleriyle onların huzurunu sağlayandır anneler.

Ne acıdır ki; anneler gününü kutladığımız şu günlerde, özellikle Doğu Türkistan ve Gazze başta olmak üzere, dünyanın bir çok yerinde, zulüm gören annelere ve anne adaylarına şahit oluyoruz.

Gazze ve Doğu Türkistan’da, bütün insanlığın gözü önünde binlerce kadın, anne ve çocuk katledilmekte, soykırıma tabi tutulmaktadır. Katil İsrail ve zalim Çin yetkilileri pervasızca katliamlarına devam etmektedirler. Beklentimiz odur ki, en kısa sürede bu zulmün sona ermesi ve zalimler ile destekçilerinin gereken cezayı görmeleridir.

Aileyi ayakta tutan, çocuklarımızı yarınlar için yetiştiren, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin kıymetli anneleri başta olmak üzere, bütün annelerimizin ve anne adaylarımızın “Anneler Günü”nü kutluyor, ahirete irtihal etmiş bütün annelerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder