HABER DETAYLARI

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal “Engelliler Haftası” ile ilgili mesajı:

“10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın bütün engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin problemlerinin giderilmesine vesile olsun.

Engelli vatandaşlarımızın tedavileri başta olmak üzere, öğrenim, özel eğitim ve diğer taleplerinin en ileri düzeyde karşılanması sağlanmalıdır.

Ailelerinin üstlendikleri bu zorlu mücadelede, maddi ve manevi destekleme artarak devam ettirilmelidir. Onlar yalnız bırakılmamalı, bu hafta farkındalık oluşturmalıdır.

Engelli vatandaşlarımızın, toplumun önemli bir bireyi, onların mutluluğu ve huzuru için gerekli yasal düzenlemelerinin yanında, bütün vatandaşlarımızın da engellilik konusunda bilgilendirmeleri yaygınlaştırılmalıdır.

Hem engelleri, hem de engel olanları beraber, birlikte, sevgi ve saygıyla aşabiliriz.

Bütün dünya bir yanda engelleri aşmak için çaba sarf ederken, katil İsrail Gazze’de binlerce insanı yaralamış ve sakat kalmalarına sebep olmuştur. Aynı şekilde katil Çin yetkililerinin Doğu Türkistan’da ne kadar çocuk, kadın, genç ve yaşlıyı engelli hale getirdiği ise bilinmemektedir.

Bunun içindir ki, 10-16 Mayıs tarihlerini Engelliler Haftası olarak kutlanmasını ilan eden Birleşmiş Milletler ve üye ülkeleri, bir an önce yapılan bu vahşete, katliama ve soykırıma dur demelidir.

Bu duygularla, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın engelli vatandaşlarımızın ve kıymetli ailelerinin giderildiği, huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamalarına vesile olmasını temenni ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder