HABER DETAYLARI

ALLAH`IM BÜTÜN AFETLERDEN MİLLETİMİZİ KORUSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin 1. Yıldönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu:

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerle yüreğimiz yanmıştır. Ellibinin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüz binlerce vatandaşımız yaralanmış, binalar yıkılmış ve canlılar telef olmuştur. Tarihin tanıklık ettiği önemli felaketlerden birisiyle karşı karşıya kalmış olduk.

On bir ilimizin ve on dört milyona yakın insanımızı doğrudan, ancak milletimizin tamamının etkilendiği 6 Şubat depreminin birinci yıldönümünü acıyla yaşıyoruz.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, asrın felaketi olarak adlandırılan bu afette yitirdiğimiz her bir kardeşimizin acısını ilk günkü sıcaklığıyla ve en derinden hissediyoruz.

Vefat eden Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızla birlikte, kamu çalışanlarımıza ve bütün vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil ve kalıcı şifalar niyaz ediyoruz.  Dualarımızda hep Allah’a yalvarıyoruz ki; bir daha ülkemizi, milletimizi ve insanlığa böyle acılar göstermesin.

Asil milletimiz her zaman olduğu gibi, yaşanan depremde de üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmiştir. Yardım edenlerden ve katkı sağlayanlardan Allah razı olsun. Biz birlikte daha güçlü olduğumuzu, dayanışma ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu, bir kez daha milletimiz bütün dünyaya göstermiştir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak üyesi olduğumuz Türkiye Kamu-Sen ile birlikte, depremin ilk anlarından itibaren, milletimizin ve devletimizin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz.  

Ülke genelinde, maddi, ayni ve manen yardımlarımızla, depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduk. Teşkilat mensuplarımız düzenli olarak gerçekleştirdikleri bölge ziyaretleri ile yaraların sarılması, bölgenin yeniden ayağa kaldırılması çalışmalarını yakından takip ettik.

Asrın felaketinin el birliğiyle sarılmasında Devletimizin çalışmalarında üstün başarılar diliyoruz.

Özellikle, bütün kamu çalışanlarımızla birlikte Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, milletimize hizmet etme azim ve kararlılıkları için, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Milletimize hizmet etme yolunda; Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın barınma ve hizmet binalarının eksiklikleri acilen giderilmelidir. Deprem bölgesinde çalışanlarımızın, deprem tazminatı başta olmak üzere, nakil, sağlık mazereti tayin talepleri ve diğer sorunlar öncelikli olarak giderilmelidir.

İnancımız odur ki; Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz her zorluktan çıktığı gibi, bu felaketin yaralarını da elbirliği ve güç birliğiyle aşacak güçtedir.

Ülkemizin deprem gerçeği unutulmadan, gerekli yapısal tedbirler geciktirilmeden alınmalıdır.

Yaşanan bu felakette hayatlarını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyor, milletimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yüce Allah milletimizi, ülkemizi, gönül coğrafyamızı, İslam alemini ve insanlığı her türlü afet, felaket, deprem, kötülük, fitne, fesat ve bozgunculuktan muhafaza eylesin.

Türk Diyanet Vakıf-Sen çalışanlarımızın ve aziz milletimizin ve kutlu devletimizin yanındadır.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder