HABER DETAYLARI

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü açıklaması:

“Kamu çalışanları ve bütün çalışanlar hep birlikte, milletimize ve ülkemize katkı sunmanın çabası içerisindedir” diyen Genel Başkan Ünal, şunları söyledi;

“Lokmasını helal olarak kazanabilmek için, aldığı görevi en iyi şekilde yerine getiren bütün emek insanlarına şükranlarımı iletiyorum.

Şeyh Edebali’nin “insanı yaşat ki, devlet yaşasın” anlayışıyla, emek veren bütün çalışanların hakları korunmalıdır. Kamu çalışanlarına kısaca bütün çalışanlara, insanca yaşayabilecekleri ücret verilmelidir.

Çalışanların özlük ve sosyal hakları başta olmak üzere, ulaşım, kira, yemek ve giyim ücretleri günün şartlarına göre iyileştirilmelidir.

Özellikle, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler ve sonrasındaki sel felaketleri sonucu, mağduriyet yaşayan bütün çalışanların problemleri acilen giderilmelidir.

Milletimize gece gündüz hizmet eden, Diyanet çalışanlarımızın ve bütün kamu çalışanlarımızın barınma sorunu, öncelikli olarak çözüme kavuşturulmalıdır.

Bu vesileyle asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde, hayatlarını kaybeden kamu çalışanlarımıza ve bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Yüce Allah, böyle felaketlerden ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylesin.

Bütün atama, nakil, görevde yükselme ve unvan değişikliği gibi işlemlerde, liyakat ve adaletin hakim olmasını, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle bir kez daha hatırlatmış olalım.  

Gücü olanın değil, hak edenin, hak ettiği yere, kendi hakkıyla gelebileceği bir sitemin oluşmasını hep birlikte sağlayalım. Böylelikle, insanlık onurunu koruyalım. Kamu çalışanlarına ve bütün çalışanlara adaletli bir gelir dağılımı sağlanmalıdır.

Kurumların yöneticileri ve işverenler, çalışanlarının hak ve hukuklarını korudukları sürece, çalışanlar daha verimli ve üretken olmak için kendilerini geliştirirler.

Kurum idarecilerinin çalışanlar arasında adil davranması esastır. Özellikle de sendikal tercihlerinden dolayı, çalışanlara karşı ayrım yapılmamalıdır.

Kamu çalışanlarının ve bütün çalışanların problemlerinin çözüldüğü, mutlu çalışanların sayısının en üst seviyeye çıkması dileğiyle, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımız başta olmak üzere, bütün çalışanlarımıza kutlu olsun.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder