HABER DETAYLARI

BERAT GECESİ SIKINTILARIMIZDAN KURTULUŞUMUZA VESİLE OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 06 Mart Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece büyük bir heyecanla idrak edeceğimiz Berat Kandili münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu:

“Berat gecesinin, yaşadığımız sıkıntılardan kurtuluşumuza vesile olması için Allah’a dua ediyoruz” diyen Genel Başkan Ünal şunları söyledi: “Onbir ayın sultanı Ramazan ayına adım adım yaklaşıyoruz. İşlenen hatalardan, kötülüklerden ve günahlardan berat edebilmemiz için, Allah’ın sonsuz mağfiretine sığınarak O’ndan af dileyelim. Samimiyetle bağışlanmamız ve kurtuluşa erebilmemiz için berat gecesi bizlere yeni bir başlangıç olsun.

İçerisinde bulunduğumuz üç ayları ve bu özel geceleri, muhasebe yapmaya, hatalardan dönmeye ve kulluğumuzun gereğini yerine getirmeye araç yapabiliriz.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle, yaşadığımız acıların bir nebze olsa da hafifletilmesi için, Berat gecesinde Cenab-ı Allah’a (cc) yalvaralım ve dualar edelim.  

Bu vesileyle, depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah (cc) bütün afetlerden, görünür ve görünmez bela ve musibetlerden ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylesin.    

Rabbimizin sonsuz mağfiret kapılarının açık olduğu Berat gecesinde; “Ey rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz, bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz!” (A’raf-23) yakarış ve dualarıyla af ve merhamet dileyelim.

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i okuyarak, anlayarak ve yaşayarak kulluğumuzun gereğini yerine getirelim. Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) örnek hayatını, ahlakını ve bizlere miras bıraktığı sünnetini önce kendimizde, ailemizde ve çevremizde yaşantımıza tatbik etmek için çaba sarfedelim.

Gündelik hayatın içerisindeki problemlerle yorulan insanlara, böyle özel geceler bir nefes alma zamanı gibi gelmelidir. Özellikle son günlerde yaşadığımız ve tarifsiz acılarla bunalan ruhlara, berat kandili bir ışık olabilir. Daralan kalplerimiz sevinç bulabilir.

Asırlardır aziz milletiz, bu kandil gecelerine ayrı ve özel bir değerle bakmıştır. Bu geceler ve günlere yaklaşırken ve içerisinde bulduğu zamanda, davranışlarında daha da dikkatli olur. Daha hoşgörülü, daha sabırlı, daha merhametli ve daha yardımsever hale bürünür.

Bu gece Yüce Allah’a (cc) samimiyetle, ihlasla ve içtenlikle dua ederek; rızkımızın artırılmasını, belalardan korunmamızı, hastalıklardan şifa bulmamızı ve işlerimizin hayırlara vesile olmasını isteyelim. İşlediğimiz hata ve günahlardan, bir daha işlememek üzere tövbe edelim.

Bu duygularla, milletimizin ve İslam aleminin Berat gecesini kutluyorum. Yaptığımız ve yapacağımız ibadet, dua ve niyazların kabul olmasını temenni ediyorum. Bu gecenin birlik, dirlik ve beraberliğe, insanlığın huzuruna, deprem, sel gibi bütün afetlerden muhafaza olmamıza vesile olmasını Yüce Allah'tan (cc) niyaz ediyorum.''   




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder