HABER DETAYLARI

"MİLLETİN İRADESİ ESASTIR"


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; 28 Şubat 1997 postmodern darbe girişiminin 26. yılı münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu.

Ünal “28 Şubat süresinde “Kesintisiz ve Tam Demokrasi” den asla vaz geçmeyiz diyerek sokaklarda olduk” diyerek şöyle devam etti;

“Demokrasi ve hukuk dışı hareketlerin, dün olduğu gibi bugün de yarın da hep karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Tarihimizin arşivlerinde post modern darbe olarak kayıtlara geçen 28 Şubat 1997 tarihi, sonrasında ülkemizde önemli olaylara sebep olmuştur.

28 Şubat’ta Demokrasiden vaz geçerek, kendi anlayışlarında yönetim kurmak isteyenler olmuştur. Bu güçler, rejimin dini siyasete alet eden bazı kesimlerce tehdit oluşturduğu iddialarıyla, kendilerince hükümete ayar vermeye kalkıştılar. Tek tip yaşantı modelini halka dayatmaya çalıştılar. Özellikle, başörtüsü başta olmak üzere, İmam-Hatip Okulları, Kur’an kursları, İlahiyat Fakülteleri bağlamında din kelimesi geçen her anlayış “irtica” adı altında rejim tehdidi olarak ortaya koymuşlardır.

Kendini üstün görerek güç kullanmak, baskı kurarak seçilmiş hükümeti ve milletin oylarıyla oluşan meclisi işlevsiz hale getirmek kimsenin hakkı değildir. Ayrı üstün bir sınıf, farklı bir topluluk oluşmasını kabul edemeyiz. İnsanlarımızın farklılığı zenginliğimizdir. 

Milletimiz kendi oylarıyla seçtiği meclisine sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir. Adı ister darbe, isterse postmodern darbe olsun, hep karşısında olmuştur ve olacaktır. Milli irade her zaman galip gelecektir.

28 Şubat sürecinde; Türkiye Kamu-Sen ve üye sendikalar olarak, postmodern darbe yapmak isteyenlere karşı meydanlarda “Kesintisiz ve Tam Demokrasi İstiyoruz” diye haykırdık.
Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, bugün de yarın da millet iradesinin üzerinde hiç bir vesayeti kabul etmediğimizi ifade ediyoruz. Demokrasiye karşı oluşan her türlü eylemin karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz Ebed Müddet Var Olsun.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder