HABER DETAYLARI

REGAİB GECESİ MÜBAREK OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 26 Ocak 2023 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece olan Regaib Kandili münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu:

Ünal, “23 Ocak Pazartesi günü büyük bir heyecanla karşıladığımız üç ayların ilk kandil gecesi olan Regaib Gecesi, yeniden doğmuş gibi tertemiz olmamıza başlangıç olsun” diyerek şunları söyledi:

“Sosyal medya, bilim ve teknolojik gelişmelerin hızla geliştiği ve değiştiği bir zaman diliminde, ne yazık ki huzursuzlukların da arttığına şahit oluyoruz. Tahammülsüzlükler, saygının ve sevginin azaldığı insani ilişkilerle karşı karşıya kalıyoruz.

Bütün dünyada fertlerin, ailelerin ve toplumların hayatında huzur, dayanışma, paylaşma ve kardeşlik duygularında gerileme gözlenmektedir.

Böyle bir ortamda, huzur iklimi olan üç ayların ve ilk kandil gecesi olan Regaib gecesinin varlığı daha da belirgin hale gelmektedir. Hem üç aylar hem de Regaib gecesi, bu koşuşturmanın içerisinde, bizlere bir nefes olmalıdır. Yeniden doğmuş gibi tertemiz olabilmemizin yolunu açmalıdır.

Öncelikle, Allah’ın rızasını kazanmak, milletimize ve bütün insanlığa hayırlı işler yapmak için çaba sarfetmeliyiz. Samimiyetle Allah’a yönelerek af ve mağfiret dilemeliyiz. Rızkımızın helal ve bol olması için dua ve niyazda bulunmalıyız. Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) örnek hayatını yeniden okuyarak ve anlayarak hayatımıza tatbik edebilmeliyiz.

Sevginin, saygının, hoşgörünün, paylaşmanın, merhamet ve yardımlaşma duygularının ön plana çıkarılmasını sağlamalıyız. Birlik ve beraberlik duygularımızı zedeleyici söz, yazı, tutum ve davranışlardan vaz geçmeliyiz. İnsani, vicdani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasını, çevremizde, toplumda ve dünyada yaygınlaşmasını gerçekleştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle üyelerimizin, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, milletimizin, soydaş ve dindaşlarımızın Regaib Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin, ülkemizin ve İslam âleminin birliğine, dirliğine ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine ve esenliğine vesile olmasını Yüce Allah'tan (cc) niyaz ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder