HABER DETAYLARI

GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ`DAN EVİ YANAN İMAM`A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ.


Genel Başkan Yardımcımız Hilmi Şanlı’dan geçtiğimiz günlerde Harmancık ilçesinde evi yanan İmam’a geçmiş olsun ziyareti.

Genel Başkan Yardımcımız Hilmi Şanlı ve beraberinde Bursa Şube Başkanımız Eyüp Bulut, İl Müftülüğü İş Yeri Temsilcimiz Hüseyin Sivri ve Harmancık İlçe Temsilcimiz Mensur Boz ile birlikte Bursa’nın en uzak ilçesi olan Harmancık-Ballısaray Köyünde evi yanan köy imamı Ahmet Cemil Kekik’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

Geçtiğimiz pazartesi günü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kanser tedavisi gören Ballısaray Köyü Camii İmam-Hatibi Ahmet Cemil Kekik hastanede tedavisi devam ederken evinde yangın çıkmış ve evi kullanılmaz hale gelmişti. Evin müştemilatında bulunan samanlık, ahır ve ambar yanmış, ahırda bulunan hayvanlarda telef olmuştu. Konu ile ilgili Genel Başkan Yardımcımız ve beraberindekiler Ballısaray Köyü Cami İmam Hatibi Ahmet Cemil Kekik’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, evin içinde bulunan insanlarımızın sağ salim kurtarılmalarından dolayı Allah’a şükrettiklerini dile getirdiler.  Daha sonra Genel Başkan Yardımcımız Hilmi Şanlı sözlerine şöyle devam etti;

“Müslüman Türk Milleti olarak, tarih boyunca karşılıksız verme bilincini kuşanmış, yardımlaşmayı hayatlarının merkezine almıştır. Sahip oldukları ilmi ve iktisadi birikimlerini başkalarıyla paylaşmıştır. Cömertlik ve fedakarlıkta hep ön safta olan ecdadımız, infakı kalıcı hale getirmiş, yaşadıkları her coğrafyada vakıf ve merhamet medeniyeti inşa etmiştir. Yeryüzünde hayrın ve hasenatın, iyiliğin ve güzelliğin hâkim olması için çalışmak bizim köklerimizde vardır. Bugün de aziz milletimiz aynı şuur ve gayeyle iyiliğin öncüsü, insanlığın umudu, huzurun ve güvenin teminatı olmaya devam etmektedir elhamdülillah! 

Maalesef, tüketim ve bencilliğin öncelendiği, yardımlaşma ve paylaşmanın ötelendiği bir çağı yaşıyoruz. Sonu gelmez hırslar ve menfaat çatışmaları sebebiyle dünyamızı yakıp yıkan savaşlar yaşanıyor. Dünyanın bir ucunda insanlar bir lokma ekmeğe ve bir damla suya muhtaçken diğer ucunda tonlarca nimet bilinçsizce israf ediliyor.  Halbuki insanoğluna düşen, Cenâb-ı Hakk’ın kendisinden beklediği adaletli ve merhametli hayatı inşa etmektir. Bu hayatın kodlarında, dine ve akl-ı selime aykırı şeyler yoktur. Hayır ve hasenat yapmaktan kaçınmak yani cimrilik ve bencillik yoktur. Bu güzide hayatta iyilik, yardımlaşma, paylaşma, cömertlik ve infak vardır.  Bu cümleden olmak üzere Türk Diyanet Vakıf-Sen Ailesi olarak bugün evi yanan ve içindeki eşyaları kullanılmaz halde olan Değerli Ahmet Cemil Kekik Hocamızın, Sendika olarak yaralarını bir nebze saracağımızı ve yaşadığı olumsuzlukları paylaşacağımızı ifade etmek istiyorum. Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubemizin öncülüğünde inşallah bütün arkadaşlarımızı sefer etmiş durumdayız ve kış günü açıkta bırakılmaması için gerekli çalışmalarımızı titizlikle yapacağız” dedi.

Daha sonra Harmancık İlçe Müftüsü ve çalışanlarını da ziyaret eden Hilmi Şanlı ve beraberindekiler İlçe Müftüsü Recep Erkan’ın yangın anında göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder