HABER DETAYLARI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZIN 100. YILI KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü” mesajı:

Yaşamaz ölümü göze almayan
Zafer, göz yummadan koşarda gider.
Bayrağa kanının alı çalmayan
Gözyaşı boşana boşana gider!

(Faruk Nafiz Çamlıbel)

Zaferlerle özdeşleşmiş olan Ağustos ayı, her yıl ayrı bir heyecana sahne olur. Anadolu’yu bizlere yurt yapan Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te açtığı bayrak, Gazi Mustafa Kemal’in komutasındaki Büyük Zafer ile 30 Ağustos 1922’de taçlanmıştır.

Malazgirt’te Anadolu’ya vurulan mühür, yıllar sonra aynı ruhla tekrar dirilerek Büyük Taarruzla kalıcı hale gelmiştir. Böylece, bütün dünyaya Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu oluşu güçlü ve kalıcı bir şekilde ilan edilmiştir.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’in “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emriyle başlayan zafer harekâtı, 9 Eylül’de İzmir’de hedefine ulaşmıştır. Emperyalist anlayışın milletimizi yok etmek için kurduğu tuzaklar, şanlı ecdadımız tarafından bir bir yıkılmış, ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar bozulmuş, çepeçevre sarılmak istenen zincirler parçalanmıştır.

Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla, istiklal ve istikbalimizden asla taviz verilmeden, dün olduğu gibi bugün de ve yarın da istiklal mücadelemiz devam edecektir. 100 yıl önce 30 Ağustos’ta yaşanan anlayış, mücadele azmi ve imanı bugün de tazeliğini korumaktadır. Ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu cennet vatan, gelecek nesillerimize daha güçlü bir şekilde bırakılacaktır.

Aynı vatanı paylaşan, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde yaşayan ve beş vakit okunan ezan sesleriyle dirilen milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde her türlü oyunu bozacak güçtedir.

Toplu vuran yüreklerimizin, onu hiçbir gücün yıkamayacağının idrakiyle çalışarak ve üreterek, Devletimizin dünya devletleri içerisinde, hak ettiği yere gelmesi için katkı sunmaya devam edeceğiz. En zor zamanda ve “Türkler artık Anadolu’da yoklar” dendiği bir zamanda bile, büyük zaferler kazanan milletimiz, Allah’ın yardımı ve insanımızın ferasetiyle daha büyük işler başaracaktır.

Asırlardır yedi düvele karşı İ’layı Kelimetullah için mücadele etmiş ecdadımızı, 100 yıl önce kazanılan şanlı zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet, şükran ve dualarla anıyorum.

Aziz ruhları şad, mekanları cennet olsun.

30 Ağustos şanlı Zafer Bayramımız kutlu olsun.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder