HABER DETAYLARI

VAKIF HAFTASI KUTLU OLSUN


“GEÇMİŞTEN BUGÜNE, BUGÜNDEN GELECEĞE
ŞANLI ECDADIMIZIN EMANETLERİ VAKIFLAR”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 6-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında kutlanacak “VAKIF HAFTASI” nedeniyle yazılı açıklamada bulundu:

“Türk-İslam medeniyetimiz, öncelikle Allah’ın rızasını kazanmak ve bütün insanlığa kalıcı hizmetler sunmak için önemli kurum ve kuruluşlar oluşturmuştur. Bunların en özellikli olanlarının başında, hiç şüphesiz ki vakıf müessesesi gelmektedir.

Geçmişten günümüze kurulan vakıflar, insanlara hizmetin yanında, bizlere emanet edilen bütün canlılara yardım ve tabiatın korunmasına yöneliktir.

Kurulan vakıfların iş ve işlemleri, mevzuata ve vakfiye şartlarına uygun bir şekilde, ülkemizin en güzide kurumlarından birisi olan Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

Şanlı ecdadımızın ve hayırseverlerin kurarak emanet ettiği vakıfların, aslına uygun bir şekilde yaşatılması önemlidir. Bu vakıfların, gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde aktarılması da gerekmektedir.

Milletimizin örnek özellikleri olan yardımlaşma, dayanışma, muhtaç olana kucak açma, canlı cansız bütün varlıkları koruma anlayışı, vakıflar eliyle yaşatılmaktadır.

Vakıf duası ve bedduası unutulmadan, titizlikle emanetlere sahip çıkılmaktadır ve çıkılmalıdır. Vakıf kültürünün yaşatılmasının ve geleceğe taşınmasının, yaşanan olaylara bakıldığında ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görmekteyiz.

Vakıflar, hiçbir karşılık beklemeden ihtiyacı olanlara yardım etmeyi, veren el olmayı, muhtaç olanın yanında olmayı sağlamaktadır. Bu özelliğiyle de, sevgili Peygamberimizin (sas) “Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir” sözünü yerine getirmektedir.

Şanlı ecdadımız; medreseler, camiler, aş evleri, kütüphaneler, köprüler, hanlar, hamamlar, şifahaneler, kervansaraylar ve barınaklar gibi hayır kurumlarını inşa etmişlerdir. Yapılan bu eserler, sadece insanların değil, bütün canlıların ve bizlere emanet edilen tabiatın korumasını da sağlamaktadır.

Bizlere emanet edilen vakıf eserlerinin yaşatılması, korunması ve işletilmesi Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün görevlerindendir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bu önemli ve özel görevlerini, hem yurt içinde, hem de yurt dışında yaklaşık iki bin civarında kıymetli çalışanlarıyla yerine getirmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, her yıl Mayıs ayında düzenlenen Vakıf Haftası, hem vakıf anlayışının unutturulmaması, hem de emek verenlerin anılması için önemlidir. Aynı zamanda, özveriyle çalışan vakıflar personelinin karşılaştıkları problemlerinin giderilmesine vesile olmalıdır.

Vakıf Haftasında; çalışanların özlük, mali, sosyal ve diğer problemleri de tartışılmalı ve çözüme kavuşturulmalıdır.

Bütün atama, nakil, görevde yükselme, unvan değişikliği ve görevlendirmelerde liyakat, ehliyet, bilgi, tecrübe ve adalet anlayışından vaz geçilmemelidir. Kurum içerisinde yetişmiş personelin değerlendirilmesi öncelikli olmalıdır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, Vakıflar Genel Müdürlüğünün değerli çalışanlarının her zaman yanlarındadır. Vakıflar Genel Müdürlüğünün işlevi nedeniyle, Cumhurbaşkanlığına bağlı bir kurum olması için, üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.

06-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında kutlayacağımız, Vakıf Haftası’nın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Vakıflar Genel Müdürlüğünün kıymetli çalışanlarına, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyor, eşsiz vakıf eserlerini, kurum ve kuruluşlarını kurarak bizlere emanet eden şanlı ecdadımızı, hayırseverleri, hizmet eden ve yardımcı olanlardan vefat edenleri rahmet, şükran ve dualarla anıyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder