HABER DETAYLARI

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 103. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN


Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım;

Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Mehmet Akif Ersoy 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı:

Yüz üç yıldır büyük bir gururla, heyecan ve şevkle okuduğumuz İstiklal Marşımızın, TBMM’de okunarak kabul edilişinin yıldönümü kutlu olsun.

Cenab-ı Allah milletimize, bir daha istiklal marşı yazdırmasın. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız için “ben onu milletimin kalbine gömdüm” ifadesini kullanmıştır. Yazıldığı günden bugüne ve yarınlara İstiklal Marşımız, büyük bir hissiyatla ve aynı ruhla gür bir şekilde okunmaya devam edecektir.

“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?

Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan şühedâ!  dizelerinde de ifade edildiği gibi; 

Kahraman ecdadımız, her türlü zorlukları aşarak, istiklalimizden ve istikbalimizden asla vaz geçmeyeceğimizi bütün dünyaya ilan etmiştir. Canlarını ve kanlarını seve seve vatan toprakları için, gözlerini kırpmadan feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve dualarla anıyoruz.

Bizlere emanet edilen cennet vatan ülkemizi, her alanda ileriye götürmek, güçlü yapmak bizlere düşen en önemli görevdir. Türk Milleti olarak, hür doğduk, hür yaşarız ve hür bir şekilde ölürüz.

Devletimizin güçlü ve milletimizin mutlu ve huzurlu olması için, birlikten ve dirlikten ayrılmamamız gerekir. İç ve dış bütün hainliklere karşı, Akif’in dediği gibi;

“Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;

Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.” diyebilmeliyiz.

“Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” anlayışıyla, oluşabilecek nifak tohumlarına geçit verilmemelidir. Kardeşliğimiz ve bütünlüğümüz pekiştirilmeli, yüreklerimiz toplu bir şekilde atmalıdır.

Bir daha yazılmamak üzere milletimize emanet edilen ve milli mutabakat metnimiz de olan İstiklal Marşımızın yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, Yüce Allah’tan istiklal ve istikbalimizi, birliğimizi, dirliğimizi ve bütünlüğümüzü güçlendirmesini niyaz ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder