HABER DETAYLARI

MEVLİD KANDİLİ KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; 26 Eylül 2023 Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece sevgili Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Gecesi münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu:

"Sevgili Peygamberimiz’in (sas) örnek ve güzel ahlakını öğrenerek, hayatımıza tatbik etmek için çaba sarf edelim” diyen Genel Başkan Ünal şöyle devam etti: “Peygamberimizin (sas) dünyayı teşriflerinin yıldönümü kutlu olsun. Mevlid Gecesi ve Mevlid-i Nebi Haftası Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) örnek hayatını okumaya, anlamaya, anlatmaya ve örnek ahlakını yaşamaya vesile olmasını temenni ediyorum.

Özellikle, insanlığın çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı günümüzde, Peygamberimiz’in (sas) asırlar öncesinden bizlere gösterdiği güzellikleri hayata geçirmeliyiz.

Sevgili Peygamberimiz’in (sas) Veda Hutbesinde asırlar öncesinden söylediklerini tekrar hatırlayalım; “Ey insanlar! Sözlerimi iyi dinleyin ve öğrenin. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Bir Müslüman’ın malı, rızası olmadıkça diğer bir Müslüman’a helâl olmaz. Sakın zulmetmeyin… Ödünç alınan şeyler sahibine geri verilmelidir. Borçlar ödenmelidir. Kimin yanında bir emanet varsa onu sahibine iade etsin.”

“Ey müminler! Size iki şey bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız: Bunlar, Allah’ın Kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.”

Bugün ne kadar muhtacız; kardeş olmaya, birlik ve beraberlik içerisinde olmaya. Affetmeye, merhamete, şefkat ve yardımlaşmaya. Emaneti ehline vermeye, adaletli davranmaya, Rabbimizin bir, atamızın da bir olduğunu bilmeye. Hepimizin Hz.Âdem’den geldiğimize ve Âdem’in de topraktan olduğunu unutmamamıza. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap’a, beyazın siyaha, siyahın beyaza hiçbir üstünlüğünün olmadığına ve Allah katında üstünlüğün ancak takva ile olduğunu hep aklımızda bulundurmaya.

Yüce Allah (cc) Kur'an-ı Kerim'de (Ahzab-21) "Andolsun, Allah'ın Resulünde sizin için Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır." buyurmaktadır. O halde Mevlid Gecesi, bizler için de yeni bir başlangıç olsun. Peygamberimiz’in (sas) güzel ahlakını iyi okuyalım, anlayalım ve hayata geçirelim ki, kurtuluşa erelim.

Cahiliye diye tarif edilen bir dönemde, bir nur gibi dünyayı teşrif eden ve her tarafı aydınlatan “Güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen.” Sevgili Peygamberimiz’i (sas) rehber edinelim.

Bugün dünyanın çeşitli bölgelerinde cahiliye dönemini aratacak şekilde zulüm, işkence, kan ve gözyaşıyla insanlık dramlarına üzülerek şahit oluyoruz. Asırlar önce toprağa çocuklar diri diri gömülürken, bugün daha vahşice ve çeşitli bahanelerle masum, çocuk, yaşlı ve kadın demeden insanlar kolaylıkla öldürülmektedir.

Ruhları köhnemiş bazı grupların ve emperyalist ülkelerin insanlık düşmanı zihniyetleriyle; huzursuzluk, karmaşa, göç, vahşet ve sefalet belli bölgelerde giderek artmaktadır.

Sözde medeni ülkelerde, cahiliye ve orta çağ kalıntılarının sevgili Peygamberimize (sas), yüce kitabımız Kur’an’a, İslam’a, Müslümanlara hakaretleri ve camilerimize saldırıları maalesef artmaktadır. Unutulmasın ki, Yüce Allah (cc) “Kuşkusuz Allah katında din İslâm’dır.” (Âl-i İmrân Suresi-19) buyurmaktadır. İnancımız, imanımız ve istikametimiz de budur. 

 

Yaşadığımız bu kadar karmaşanın arasında idrak edeceğimiz, Sevgili Peygamberimizin (sas) doğum yıldönümü olan Mevlid Gecesi ve bir hafta boyunca kutlayacağımız Mevlid-i Nebi Haftası önem arz etmektedir.

Müslüman müslümanın kardeşi olduğu her daim dile getirilmeli, yaşanılmalı ve yaşatılmalıdır. Başka modellere, sapkın anlayışlara geçit vermeden geleceğimizin teminatı olan göz aydınlıklarımız olan çocuklarımıza Allah, Peygamber, Kur’an, anne-baba, vatan, bayrak, millet, insan, çevre ve bütün yaratılmışları gerçekten sevmeyi öğretmeliyiz.

Bu duygularla, Sevgili Peygamberimizin (sas) örnek hayatını öğrenmeye, anlamaya, güzel ahlakını yaşamamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyor, milletimizin, gönül coğrafyamızın ve İslam aleminin Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftasını kutluyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder