HABER DETAYLARI

RAMAZAN AYI KURTULUŞUMUZA VESİLE OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 23 Mart 2023 Perşembe günü başlayacak olan Ramazan ayı münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu:

“Hasretle yolunu beklediğimiz Kur’an ayı Ramazan’a kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz” diyen Genel Başkan Ünal şunları söyledi;

“Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sas) Ramazan ayını “evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş” olarak tarif etmiştir. Bu anlayışla, Ramazan ayının manevi ikliminden, en verimli bir şekilde istifade etmek için çaba sarf edelim.

Kur’an’ın indirildiği ay olan Ramazan, kalplerimize nurun, gönüllerimize huzurun, sükûnun ve sürurun yaşanmasına vesile olsun. Doymak bilmeyen nefislerin uslanmasına, hal ve hareketlerde ahlaki anlayışın hakim olmasına gayret gösterelim. Kur’an’ı okuyarak, anlayarak ve kulluğumuzun gereği gibi yaşamaya çalışalım.

İşlediğimiz hatalardan, kusur ve günahlardan bağışlanmamız için Allah’a yalvararak, dualar edelim. Yaşadığımız deprem ve sel gibi afetlerden, milletimizin ve ülkemizin korunması için niyazda bulunalım.  

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) güzel ahlakını öğrenerek, anlayarak ve yaşamaya çalışarak, çevremize de örnek olalım.

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen “Kadir Gecesi”nin, Ramazan ayı içerisinde bulunduğunu hatırdan çıkarmayalım.

İslam’ın beş şartından biri olan Ramazan orucu; Allah’ın rızasını kazanmak için, gün boyu yemek, içmek ve nefsi arzulardan uzak durmak suretiyle yerine getirilen bir ibadettir. Oruç ile kararan gönüller aydınlanır, kötü düşüncelerden uzaklaşılır.

Sadece yemek içmekten uzak durarak değil, bütün uzuvlarımızı, kalbimizi, zihnimizi ve bütün düşüncelerimizi haram ve günahlardan uzak tutma iradesini gösterebilmeliyiz. Ramazanın faziletini tam olarak anlayarak, bilerek ve yaşayarak ibadetlerimizi yerine getirmeliyiz.

Ramazan aynı zamanda sabır, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ayıdır. Birbirini daha çok görüp gözetme ayıdır. Rahmeti ve bereketi bol olan bir aydır. Manevi iklimin buram buram her yanı sardığı bir aydır. Bunun kıymetini bilerek, davranışlarımızı yeniden düzene koyalım.

Oruç ile ahlakımızı güzelleştirelim, merhamet duygularımızı geliştirelim, kötü davranışlarımızdan vaz geçelim, hem bedeni hem de ruh sağlığımızı koruyalım. Yüce Allah’ın bizlere verdiği eşsiz nimetlerin değerini bilelim ve şükredelim. O nimetlere ulaşamayanların halini düşünelim.

Ramazan ayı vesilesiyle yapılacak yardımlarda, özellikle depremden etkilenen illerimizdeki vatandaşlarımız öncelik olmalıdır. Yapılan ve yapılacak bütün yardımlarımızı Allah (cc) kabul eylesin. Verilen zekat, fitre, sadaka ve her türlü bağışlar ihtiyaç sahiplerine katkı olacaktır. Böylece dayanışmanın, yardımlaşmanın ve paylaşmanın herkesi ve her yanı kuşatması sağlanacaktır.

Gönülleri birleştiren mübarek Ramazan ayının, cennet vatan ülkemize, milletimize, gönül coğrafyamıza ve İslam alemine huzur, mutluluk, esenlik, bereket, bolluk, hoşgörü ve kardeşlik getirmesini, dünyada yaşanan kan, gözyaşı, savaş ve katliamların son bulmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.

Yaşadığımız depremler ve sel felaketlerinde vefat edenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyor, böyle afetlerin bir daha olmamasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Ramazan ayında da camilerde vaazlarıyla, mukabele okuyarak ve teravih namazlarıyla, vatandaşlarımıza din hizmeti sunmak için, yoğun bir şekilde hizmet eden din görevlilerimize ve Diyanet çalışanlarımıza üstün başarılar diliyorum.

Üyelerimizin, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, Milletimizin ve bütün İslam aleminin rahmet, bereket ve günahlardan kurtuluşa vesile olması dileğiyle, mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder