KAMU-SEN HABER DETAYLAR

GİRİŞİMLERİMİZ SONUCUNDA EK GÖSTERGENİN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ


3600 ek gösterge konusunda konfederasyonumuzun TBMM’de gösterdiği çabalar neticesinde ciddi ilerlemeler sağlandı.

MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay, Levent Bülbül, MHP Genel Başkan Yardımcıları İsmail Faruk Aksu, Mustafa Kalaycı ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu ile görüşen Genel Başkanımız ve heyetimiz beklenti ve taleplerimizi iletti. 

Plan ve Bütçe Komisyonuna da katılan ve heyete hitaben sorun ve talepleri dile getiren Türkiye Kamu-Sen heyetinin dikkat çektiği hususlar üzerine verilen önerge neticesinde ek gösterge konusunda olumlu sonuçlar elde edildi.

KAHVECİ: 3600 KONUSUNDAKİ ÇABAMIZ DURMAKSIZIN SÜRECEK 

TBMM’de gerçekleştirilen görüşmelere ilişkin değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci, “Girişimlerimiz sonucunda MHP ve AK Parti milletvekillerinin sunduğu önerge ile ek göstergenin kapsamı genişletilirken, Gelir Uzmanları, İl İstihdam Uzmanları, Mali Hizmetler Uzmanları, Defterdarlık Uzmanları, Vergi İstihbarat Uzmanları, İçişleri Bakanlığı Planlama Uzmanları, İl Göç Uzmanları, Ürün Denetmenleri, Gümrük ve Ticaret Denetmenleri, Sosyal Güvenlik Denetmenleri, Defterdarlık Uzmanları kadrosuna atanmış olanlar, Bölge müdür yardımcısı, İl müdür yardımcısı, ilçe müdürü, daire başkan yardımcısı, başkan yardımcısı, şube müdürü, sayman, şube müdür yardımcısı, müdür yardımcısı, sayman yardımcısı, hazine sayman yardımcısı, yüksekokul sekreteri, enstitü sekreteri, merkez sekreteri, kurum sekreteri, birlik sekreteri, savunma sekreteri, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, sivil savunma uzmanı kadrolarında bulunanlar, Diğer müdür ve başkan unvanlı kadrolar ile bunların yardımcılarının ek gösterge rakamları da 3600 olarak belirlendi. Yaşanması muhtemel bir mağduriyetin önlenmesinde başta milletvekillerimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 

Ancak mücadelemiz bitmiş değil. 3600 ek gösterge uygulamasından faydalanamayan diğer bütün kamu görevlilerimizin emekli maaşlarının yükseltilmesi için tazminat yansıtma oranlarının yükseltilmesi gerekiyor. 

Gerek tasarının Genel Kurul görüşmelerinde gerekse sonraki süreçte tazminat yansıtma oranlarının da yükseltilerek ek göstergesi 3600’ün altında kalan kamu görevlilerimizin sorunlarını çözme gayretinde olacağız. Kamu çalışanlarımız adına yürüttüğümüz çabamız her daim durmaksızın sürecektir” dedi. 




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder