HABER DETAYLARI

HİCRİ 1440. YIL HAYRA VE SAMİMİYETE HİCRET OLSUN.


HİCRİ 1440. YIL HAYRA VE SAMİMİYETEHİCRET OLSUN

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın
“Hicri 1440. Yıl” 
mesajı

 

11Eylül Salı günü Muharrem ayının ilk günü ve hicri 1440’ıncı yıl. Sevgili PeygamberimizHz.Muhammed’in (sas) Mekke’den Medine’ye hicret etmesi.  Hicret, İslamtarihinin olduğu kadar bütün insanlık tarihi için de önemli dönüm noktalarındanbir tanesi. Yerinden yurdundan göç eden müslümanlar  “Muhacir”, onlara kucakaçan, bağırlarına basan ve yardım eden müslümanlar ise “Ensar” oldular. Tariheinsanlık dersi olarak not düşülmesi gereken bir hadiseyi meydana getirdiler.

Hicret;zulümden, baskıdan yurdundan, yuvasından, sahip olduklarından ayrılmaktır. Aynızamanda muhacir, Sevgili Peygamberimiz’in (sas) buyurduğu gibi “Allah’ınyasakladığı kötülük ve günahları terk eden kimsedir.”

Ayrıcahicret, işlenen hatalardan, günahlardan ve haramlardan vaz geçebilmektir.Bizleri ebedi güzelliklere, doğruluklara ve sonsuz bir sabra götürebilmektir.

İnsanların,günümüzde birbirini yok etmek için sonsuz çaba harcadığı şu zamanlarda önemliolan samimiyete, ihlasa ve şahsiyete hicret edebilmektir. Dostluğu, kardeşliği,fedakarlığı ve bizi biz yapan değerleri kendimizden başlayarak her insanımıza yayabilmektir.

TürkDiyanet Vakıf-Sen olarak; Hicri 1440 senesinin camiamız, cennet vatan ülkemizve bütün İslam alemi için huzur, adalet, bütünleşme, sevgi ve gerçek kardeşliğedönüştürmesini Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.

 




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder