HABER DETAYLARI

MEKKE`NİN FETHİ KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Mekke'nin fethinin 1392. yılı münasebetiyle yazılı açıklama yaptı.

Yaşanan bazı olaylar tarihin seyrini değiştirmiştir diyen Ünal; Mekke'nin fethi de tarihin en önemli olaylarından olmuştur.

Sevgili Peygamberimiz (sas) doğduğu, büyüdüğü, yaşadığı ve peygamberliğin geldiği şehir olan Mekke'den ayrılarak, Medine'ye hicret etmek zorunda kalmıştı.

Mekke, kan dökülmeden fethedildi. Sevgili Peygamberimiz (sas) şehre girince umumi af ilan etti. Kâbe'yi putlardan temizlemek, Hz. Peygamberimizin (sas) en büyük hedeflerinden biriydi ve bütün putları Kabe?den temizledi.

Sevgili Peygamberimiz (sas) Fetih konuşmasında Mekke'lilere, "Gidiniz, serbestsiniz" buyurdu. Bu hadise göstermektedir ki; zorla vatanından çıkarılan, sonra da vatanına geri dönen ve kendisine eziyet eden ve vatanından kovan insanlara dokunmayan ve onlardan intikam almayan bir anlayış tarihe yazılmıştır.

Mekke'nin fethi kin ve nefreti değil, İslam'ın hoşgörü anlayışını apaçık ortaya koymuştur. Bütün insanlığa bir ders ve örnek olmuştur. Gönüller fethedilmiştir. Kısacası Mekke'nin fethi bir dönüm noktasıdır.

İslam ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip bulunan Mekke'nin fethinin 1392. yılını kutluyor, sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (sas) adaletinin, tevazu ve hoşgörüsünün ve affediciliğinin insanlığa örnek olmasını diliyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder