HABER DETAYLARI

%3 REFAH PAYI VE 1000 TL SEYYANEN ZAM VERİLMELİDİR.


 

Genel Başkanımız Nuri Ünal Nevşehir programında, Türk Eğitim-Sen’in Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yaptığı basın açıklaması kapsamında, Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesinin basın açıklamasına katıldı.

Nevşehir Valiliği önünde yapılan açıklamada konuşan Genel Başkanımız Nuri Ünal, şunları söyledi; “6. Dönem Toplu Sözleşmeyi büyük bir başarı olarak anlatana yetkili Konfederasyonun yöneticileri, şimdi ek zam verilsin diye Çalışma Bakanı’nı ziyaret ediyorlar.

Türkiye Kamu-Sen olarak, Ağustos-2021 ayında kamu çalışanlarına ve emeklilerine istediğimiz ve olmazsa olmaz dediğimiz %3 Refah Payı ve seyyanen zam talebimizin haklılığı ortaya çıkmıştır. Maalesef işi bilmez ve öngörüsüz kişilerin, kibirle bakan anlayış kamu çalışanlarını ve emeklilerini hayal kırıklığına uğratmıştır.

Türkiye Kamu-Sen olarak, Ocak 2022 ayından itibaren kamu çalışanlarını ayırmadan %3 Refah Payı ile 1000 TL Seyyanen Zam verilmesini talep ediyoruz. Enflasyon oranı (TÜİK’in açıkladığı rakam) %21,31 olmuştur.

Sabit gelirli olan kamu çalışanları ve emeklilerinin ücretleri enflasyon karşısında erimiştir. Verilecek zam aynı zamanda piyasaya dönecektir. Esnafa hareketlilik getirecektir.

Aynı şekilde, 3600 Ek gösterge geciktirilmeden bütün kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmelidir. 4/B sözleşmeli çalışanlar ayrım yapılmadan kadroya geçirilmelidir.

Bu arada gündemde olan Öğretmenlik Meslek Kanunu taraflarında görüşü alınarak çıkarılmalıdır.

Öğretmenlerimiz önemli ve özel bir görev yapmaktadırlar. “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum” anlayışıyla, “ilim nerede olursa alın” düsturuyla ve “öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” şuuruyla öğretmenlerimize gerekli destek verilmelidir.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder