HABER DETAYLARI

ENGELLERİN AŞILDIĞI BİR DÜNYA TEMENNİSİYLE


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” mesajı.

İnsanların hep birlikte huzurlu, mutlu ve refah içerisinde yaşaması kendi elindedir. Yüce Allah insanı,  yaratılmışların içerisinde en şerefli varlık olarak yaratmıştır.

Daha iyi bir hayatın oluşması, her insanın geleceğe emin bir şekilde ve umutla bakabilmesi önemlidir. Kendisini her alanda güvende hissetmesi yaşam sevincini artıracaktır.

Engelli vatandaşlarımızın kendisini yalnız hissetmemesi, toplumun tamamının ilgisiyle ve katkısıyla mümkündür.

Engellilik sadece engelli vatandaşlarımızın veya ailelerinin değil, hepimizi ilgilendirir. Sonuçta bezler de engelli olabiliriz. Bu sebeple, her türlü desteğin ve engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve artırılması önem arz etmektedir.

Tasada ve kıvançta bir ve beraber olabildiğimiz süreçte, mutlu ve huzurlu bir toplum olabiliriz. Yarınlara daha da umutla bakabiliriz. Devletimizin, sivil toplum kuruluşlarının ve milletimizin, engelli vatandaşlarımıza yönelik yaptığı güzel hizmetlerin artarak devam etmesi önemli bir sorumluluktur.

Engelli vatandaşlarımızın ülkemizde ve dünyada spordan, eğitime, çalışma hayatından sanata kadar her alanda gösterdikleri üstün başarılar, milletçe göğsümüzü kabartmaktadır.

Özellikle, görme engelli vatandaşlarımızın Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olmaları bizleri ziyadesiyle sevindirmektedir. Bu da göstermektedir ki, imkan sağlandığında her vatandaşımız her alanda engelli de olsa başarılara imza atacaklardır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, siyam ikizleri olan Ayşe ve Sema Tanrıkulu kardeşlerin Kahramanmaraş İl Müftülüğü kütüphanesinde göreve başlamasına vesile olan herkese ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nün, insanı yaşat ki Devlet yaşasın anlayışıyla, engellerin hiçbir şeye engel olmamasını temenni ediyor, engelli kardeşlerimizin ve cefakar ailelerinin bir gün değil, her gün yanlarında olunmasını diliyorum.

Selam ve sevgilerimi sunuyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder