HABER DETAYLARI

GENEL BAŞKANIMIZ ADANA ŞUBEMİZİN KONGRESİNE KATILDI


Adana Şubemizin 7. Olağan Genel Kurulu, salgın nedeniyle 2 Kasım 2021 tarihinde vefat eden Şube Başkanımız Talha Aktaş’ın yokluğunda buruk bir şekilde yapıldı.

Genel Kurula Genel Başkanımız Nuri Ünal, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Adana İl Müftü Yardımcıları Mekki Solmaz, Yusuf Dikmen, Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer,  Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Durdu Girgeç, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Arabacı, Osmaniye Şube Başkanımız Mustafa Altun, Sendikalarımızın Adana Şube Başkanları, MHP ve Ak Parti İl Yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.

Kongre; Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Adana İl Müftü Yardımcısı Mekki Solmaz’ın, merhum Talha Aktaş için okunan hatimlerin duasını yapmasıyla devam etti.

Divan Başkanlığını Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcimiz Mehmet Durdu Girgeç’in yaptığı genel kurulda, açılış konuşmasını Şube Başkan Vekili Hayrettin Emel yaptı. MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Adana İl Müftü Yardımcı Yusuf Dikmen, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer’de selamlama konuşması yaptılar.

Genel Kurulda konuşan Genel Başkanımız Nuri Ünal şunları söyledi; “Kardeşim, yol arkadaşım, Şube Başkanımız merhum Talha Aktaş’ı rahmet, minnet ve dualarla anıyorum. Onun yokluğunda ve hasretiyle genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. İnanıyorum ki siz değerli arkadaşlarım, Talha başkanımızın emanetini hak ettiği yere ulaştıracaksınız.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının ümidi ve umududur. Kuruluşumuzdan itibaren önce ülkemiz diyerek, çalışanlarımızın hak ve hukuklarının korunması için mücadele etmekteyiz. Sendikal mücadelemize katkı sağlayan ve emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum.

Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın güçlü sesi olan Türk Diyanet Vakıf-Sen, bizim ilkemiz, önce ülkemiz anlayışıyla, ilkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı Sendikacılığın öncülüğünü yapmaktadır.

Bilindiği gibi, 23 Ağustos 2021 tarihinde tamamlanan 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Türkiye Kamu-Sen’in katkısıyla son güne kadar olumlu bir şekilde gelmiştir. Ancak son gün, anlaşılan konular; “Refah payı, seyyanen zam, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın Genel İdari Hizmetler Sınıfına çevrilmesi, aile yardımının arttırılması, 3600 ek gösterge uygulamasının ve 4/B Sözleşmeli çalışanların bir an önce kadroya geçmeleri” gerçekleşmediği için Türkiye Kamu-Sen olarak, böyle bir görüşmeyi kabul etmeyeceğimizi bildirdik. Türkiye Kamu-Sen olarak, çalışanlarımızın tamamının kabul etmediği, mutlu olmadığı hiçbir anlaşmanın tarafı olamayız.

Kamu çalışanlarının atama, nakil, unvan değişikli veya memuriyetle ilgili işlerinde liyakat, ehliyet ve hakkaniyet hakim olmalıdır. Kamu çalışanları hak ettikleri yere kendi hakları ve bilgileri ile gelebilmelidir. Birilerine veya bir yerlere yakın olmak ayrıcalık olmamalıdır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, insan onurunun zedelenmemesi mücadelesini vermektedir. Bu zordur, meşakkatlidir. Hakkı tutup kaldırma çabamıza destek veren bütün üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sendikaları itibarsızlaştırmak isteyen sözde sendikacılara asla ve asla taviz vermeyiniz. Ciddi bir sivil toplum kuruluşu olan sendikaların yıpratılmasına müsaade etmeyiniz. Yalanla, iftirayla, baskıyla veya sadece promosyonla üye yapanlara geçit vermeyiniz.

Etkili olan ve önce ülkem diyen, ilkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı sendikacılığın adresi Türkiye Kamu-Sen, üye sendikalarımız ve Türk Diyanet Vakıf-Sen’in artık yetkili olma zamanı gelmiş ve geçmektedir. Hep birlikte çalışacağız ve mutlaka başaracağız. İnşallah en kısa sürede hakkımız olan yetki emin ellere geçecektir.

Genel kurulumuza katılan siz değerli misafirlerimize, Adana’mızın her köşesinden gelerek hak mücadelesinde ben de varım diyen siz kıymetli üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Adana Şubemizde bugüne kadar görev yapan bütün arkadaşlarımdan, özellikle de merhum Talha Aktaş kardeşimden Allah razı olsun. Yeni görev alacak bütün arkadaşlarıma da şimdiden hayırlı olsun diyor, üstün başarılar diliyorum.

Genel kurulumuzun hayırlı, uğurlu olması dileklerimle, var olsun Türkiye Kamu-Sen, var olsun Türk Diyanet Vakıf-Sen.”

Adana Şube Yönetimine Namık Ablak, Yakup Demiralp, Ziyaettin Yılmaz, Sakir Erişmiş, Hüseyin Ablak, M.Emin Pehlivan ve İsa Pazar seçildiler.

Genel Başkanımız Nuri Ünal, Genel Kurulun ardından Adana İl Müftülüğünün düzenlediği Adana İl Müftüsü Dr.Hasan Çınar’ın moderatörlüğünü yaptığı, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Dr.Ömer Özgül ve Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer’in konuşmacı olarak katıldığı “Şiddet İnsan Onuruyla Bağdaşmaz” isimli panele katıldı.   

Genel Başkanımıza, Genel Başkan Yardımcımız Ayhan Arabacı, Adana Şube Başkanımız Namık Ablak ve Şube Başkan Yardımcımız İsa Pazar eşlik ettiler.

Ardından merhum Talha Aktaş başkanımızın mezarına giderek Kur’an-ı Kerim ve dua eden Genel Başkanımız Ünal ve heyeti, Talha kardeşimizin evine giderek annesi, amcası ve eşiyle görüştüler.  




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder